DNB NORs UTSATTE LÅNEPORTEFØLJE: DnB Nor avviser shippingkrise

DnB Nor melder at banken ikke trenger penger for å håndtere låneporteføljen.

Publisert:

- DnB Nor er kjent med at det verserer rykter i markedet vedrørende kvaliteten på bankens portefølje av shipping-lån, skriver selskapet i en børsmelding.

E24 har de siste dagene satt fokus på den tunge shipping-eksponeringen til DnB Nor.

Les mer:

Nå vil storbanken oppklare situasjonen for investorer og kunder.

- DnB Nor har en global shipping-portefølje bestående av lån til de ledende industrielle aktørene i bransjen. Kundene kjennetegnes av store ressurser, høy grad av faste kontrakter for skipene, høy soliditet og gode likvide reserver, melder selskapet.

- Shipping ikke verst

- DnB Nors shipping-portefølje har en kredittkvalitet, målt som forventet tap, som er bedre enn gjennomsnittet for bedriftsmarkedsporteføljen i sin helhet, skriver selskapet.

For å gi markedet ytterligere innsyn vil DnB Nor avholde et nettmøte for investorer og analytikere førstkommende mandag.

På møtet vil ledelsen av shipping-divisjonen ta imot og besvare spørsmål relatert til porteføljen.

Ingen emisjon

- DnB Nor vil, i tråd med hva som ble kommunisert i rapporten for tredje kvartal 2008, presisere at bankens kapitalisering er tilfredsstillende og at konsernet opprettholder planen for oppbygging av kjernekapital, samt at planen tar utgangspunkt i at en emisjon ikke er nødvendig, skriver selskapet i børsmeldingen.

Les også:

Flere økonominyheter på E24

Publisert:

Her kan du lese mer om