Milliardoverskudd for Sparebank 1 Gruppen

- Vi er meget godt fornøyd, sier konsernsjef.

HAR SNUDD TIL PLUSS: Et dårlig 2008 er snudd til pluss i 2009 for Kirsten Idebøen og Sparebank 1 Gruppen.

SpareBank 1 Gruppen
  • E24
Publisert:

Sparebank 1 Gruppen leverte et resultat før skatt på 1,2 milliarder kroner i 2009, mot et underskudd på 732 millioner kroner i 2008. Resultatet gir en egenkapitalavkastning på 17,1 prosent.

– Vi er meget fornøyde med resultatet i 2009. Vi har selvsagt hatt god hjelp fra solid finansavkastning. Samtidig leverer vi et resultat med betydelig underliggende fremgang på flere områder. Det pågående lønnsomhetsprogrammet vil gi oss ytterligere effekter i kvartalene fremover, sier administrerende direktør Kirsten Idebøen i en kommentar til resultatene.

Idebøen påpeker at SpareBank 1 Gruppens produktenheter, spesielt livs- og skadeforsikring, leverer gode resultater.

- Skadeselskapet leverer et sterkt finansresultat, og høster samtidig fra et langsiktig fokus på styrken i bankdistribusjonen. Livsforsikringssiden leverer rekordresultater med et sterkt rente- og risikoresultat. Vi ser også at nye satsingsområder innenfor blant annet verdipapirvirksomhet og fordringsforvaltning vokser, og vil bli viktige bidragsytere i årene som kommer, sier Idebøen.

Klikk her for å motta E24s Nyhetsbrev

Finanskonsernet hadde ved utgangen av 2009 en forvaltningskapital på 61,4 milliarder kroner, en økning på 5 milliarder kroner på ett år.

Flere nyheter på E24.

Publisert:

Flere artikler

  1. Sparebank 1 Gruppen med knalltall

  2. 131 mill. i første kvartal for Sparebank1

  3. Kirsten Idebøen slutter i SpareBank 1 Gruppen

  4. Annonsørinnhold

  5. Rune Selmar ny sjef i ODIN

  6. Reitan tjente en halv milliard