Venstre sier nei til mistillit

– Vi kommer ikke til å støtte mistillitsforslaget mot byrådsleder Erling Lae, sier Venstres gruppeleder Ola Elvestuen.

Scanpix/Trond J. Strøm
  • Sindre Heyerdahl
Publisert: Publisert:

– Vi kommer ikke til å støtte mistillitsforslaget mot byrådsleder Erling Lae, sier Venstres gruppeleder Ola Elvestuen.

- Det var klokt av tidligere byråd Peter N. Myhre å gå av for noen uker siden. Hadde vi ment at saken hadde slike dimensjoner at også byrådslederen måtte gå, ville vi lagt frem forslag om dette selv.

Dermed er det ikke flertall for mistillitsforslaget mot byrådslederen fra Rødt, SV og Ap, som ble lagt frem i kveldens møte i Oslo bystyre, og som blir behandlet på neste bystyremøte.

Les også:

  • - Dette har kostet mye penger
  • Vil kaste Lae etter billett-skandale

- Det ny billettsystemet er både en kvalitetsmessig, systemmessig og kostnadsmessig skandale. Problemene har vært varslet underveis, og forsinkelsene har vært store. Prosessen har vært dårlig, men prosjektet vi sitter igjen med er det mest alvorlige. Driftskostnadene knyttet til det nye systemet er høyere enn det gamle, mens utgangspunktet var at man skulle spare penger, sier Ola Elvestuen.

- Det er all grunn til å reise kritikk mot håndteringen av Flexus-saken fra byråd Peter N. Myhre sin side. Billett-saken har pågått i mange år og Peter N Myhre har som byråd i 6 år ikke tatt grep i forhold til innføringen av billettsystemet, og han har heller ikke informert bystyret om at det her var et problem, sier Elvestuen.

Elvestuen understreker at Venstre nå vil konsentrere seg om å fortsette kollektivsatsingen i Oslo, og få på plass et fungerende nytt billettsystem.

Flere E24-nyheter

Publisert:

Flere artikler

  1. - Dette har kostet mye penger

  2. Vil kaste Lae etter billett-skandale

  3. - Den største skandalen i Oslo historie

  4. Annonsørinnhold

  5. Vil ha egen bybanebyråd

  6. Aps Rieber-Mohn blir ny varaordfører i Oslo