ØNSKET SEG MEGLERHUS: Bank2 ville kjøpe Landsbanki-meglere

Bank2-gründer Jon H. Nordbrekken forsøkte å kjøpe Landsbankis norske meglervirksomhet rett før jul. Avtalen strandet etter uenighet.

Publisert: Publisert:

De islandske bank- og finanshusene klappet sammen en etter en som følge av en ekstrem gjeldsvekst og den etterpåfølgende finanskrisen.

7. oktober tok det islandske kredittilsynet over banken Landsbanki, og samme dag mistet de ansatte i bankens norske meglerhus jobben.

Informasjon E24 sitter på viser at Bank2-gründer og styreleder Jon H. Nordbrekken forsøkte å kjøpe opp sentrale personer i den islandske bankens norske meglervirksomhet.

- Vi hadde samtaler for å finne ut om det var mulig å få til en avtale, sier Jon H. Nordbrekken til E24.

Det skal ha vært snakk om et team på under ti nøkkelpersoner fra meglerhuset.

"Veldig positivt"

- Hvorfor ble det ikke noe av avtalen?

- Det er vanskelig å si noe konkret om hvorfor det ikke ble noe av, og jeg har ingen spesiell knagg å henge det på. Vi hadde møter og samtaler med de norske Landsbanki-ansatte og det var veldig positiv og interessant.

- Hva var det da som stoppet prosessen?

- Det ønsker jeg ikke å gå inn på. Vi hadde hyggelig samtaler med gutta, men sånn er det i business av og til.

Bør investere

Nordbrekken startet Bank2 i 2005. Banken tar seg av gjeldsmegling, prosjektfinansiering, refinansiering eller gir kundene et såkalt omstartslån.

- Meglervirksomhet er ikke et tema for meg nå, men det er jo i slike tider man bør starte. Nå er det mange muligheter, sier Nordbrekken.

Nordbrekken har tidligere forsøkt å komme seg inn i meglerbransjen, da han i 2005 sammen med Øystein Stray Spetalen forsøkte å kjøpe meglerhuset Norse Securities.

Stray Spetalen og Nordbrekken mente de hadde en bindende avtale om å kjøpe meglerhuset, men Norse-eier Stig Rognstad solgte meglerhuset til Islandsbanki, senere Glitnir. Saken endte i forlik.

Nordbrekken startet istedet inkasso og fordringsvirksomhet gjennom inkassoselskapet Gothia Financial Group som ble solgt høsten 2008 for 910 millioner kroner til private equity-fondet Herkules Capital.

Bank2 låner ikke bare ut til private. Omtrent halvparten av utlånene er rettet mot næringslivsmarkedet.

Les flere E24-nyheter her.

Publisert: