RESESJON I ITALIA: Italias økonomi krymper

Eurosonens tredje største økonomi blir mindre.

Publisert:

Den italienske økonomien krympet i tredje kvartal, og bruttonasjonalproduktet falt med 0,5 prosent, viser fersk statistikk fredag.

Dermed er eurosonens tredje største økonomi inne i en resesjon, ettersom BNP-veksten tikket inn på negative 0,4 prosent i andre kvartal.

Ikke siden 1998 har fallet i italiensk BNP vært like bratt, ifølge Reuters.

Med fallet i tredje kvartal kommer veksten inn under den tekniske definisjonen på resesjon, som i Europa defineres som to kvartaler på rad med negativ vekst.

Overraskende svakt

Selv om markedet i forkant ventet en negativ utvikling i BNP, var tallene betydelig svakere enn forventet.

Gjennomsnittet av anslagene 27 analytikere Reuters snakket med i forkant av tallene, var et fall på 0,2 prosent i tredje kvartal, og en nedgang på 0,4 prosent i den årlige veksten.

Den årlige vekstfarten var ifølge statistikken negative 0,9 prosent, og analytikerne ble derfor overrasket med BNP-fall som var mer enn dobbelt så raskt som de forventet både på kvartals- og årsbasis.

Ifølge det italienske statistiske sentralbyrået Istat er det tjenestesektoren, industrien og landbruket som bidrar til det kraftige fallet i økonomien.

- Den helhetlige vekstsituasjonen er antakelig den verste siden 1992/1993, da det var seks kvartaler på rad med negativ vekst, sier en talskvinne hos Istat ifølge Reuters.

Les flere økonominyheter på E24.no

Publisert: