Cameron-rådgiver hisser på seg fagforeninger

Lord Young mener de økonomiske nedgangstidene med billig arbeidskraft er en bonus for selskapene, og hisser på seg britiske fagforeninger.

FÅR KRITIKK: Cameron-rådigver Lord Youngs uttalelser om de økonomiske nedgangstidene skaper reaksjoner.
Publisert: Publisert:

Lord Young, tidligere statsråd under Margareth Thatcher og en av statsminister David Camerons nærmeste rådgivere, er tidligere kjent for sine kontroversielle utsagn.

Nå har han på nytt skapt reaksjoner, ifølge Guardian.

I en tale til britiske ministrene kommenterte han at dagens lave lønninger i Storbritannia gjør det enklere for næringslivet å øke fortjenesten.

- Økningen i antallet selskaper de siste årene viser at resesjon kan være et perfekt tidspunkt for å starte nytt selskap, fortalte han videre.

En pressetalsmann i Downing Street sier til Guardian at Young kun har kommet med et saklig poeng.

- Lord Young sier ikke at nedgangstider er bra, han sier det kan være et bra tidspunkt å starte nye selskaper i nedgangstider.

Men uttalelsene har blitt beskrevet som dårlige timet og skrekkelige av fagforeningsledere. Justert for inflasjon, har gjennomsnittlig timelønn for britene falt 8,5 prosent siden 2009.

Det er bare tre år siden sist Young uttalte seg i kontroversielle ordelag om den økonomiske situasjonen i Storbritannia. Da stilte han seg spørrende til om Storbritannia virkelig var i en resesjon, og forsøkte å tone ned virkningen av nedgangstidene for den jevne brite. På grunn av dette ble han tvunget til å gå av som rådgiver.

LES OGSÅ:

Publisert: