Kostnadskutt kan være for sent for Oslo-OL

OL-arrangørenes plan om å lete etter kutt på fem til ti milliarder kroner i Oslo 2022, kan komme for sent til å berge OL-søknaden, skriver VG.

IKKE PÅ HENNES BORD: Kulturminister Thorhild Widvey sier hun ikke har fått en formell OL-søknad.
Publisert: Publisert:

Den internasjonale olympiske komités (IOK) frist for en nasjonal politisk garanti for alle kostnader rundt OL 2022 går ut i januar, og et helt nytt OL-konsept må trolig kvalitetssikres av eksterne konsulenter før Stortinget kan vedta en slik garanti.

– Alle offentlige anskaffelser over 750 millioner kroner skal ut til ekstern kvalitetssikring, med mindre det er eksplisitt unntatt. OL-søknader er ikke unntatt, sier Morten Welde, forsker på NTNU og ekspert på anleggsinvesteringer til VG.

– Personlig tror jeg at søknaden dør ut av seg selv, sier Welde.

Kulturminister Thorhild Widvey (H) opplyser til VG at hun foreløpig ikke er formelt orientert om en ny kuttplan.

– Vi har ikke mottatt noen formell henvendelse om dette og må derfor forholde oss til den søknaden vi har til behandling. Det er denne søknaden som er kvalitetssikret, sier Widvey.

Siden Frp-leder Siv Jensen har stilt seg på nei-siden, er Høyre og statsminister Erna Solberg helt avhengig av støtte fra Ap for å få flertall for en statsgaranti – om hun vil ta OL-kampen til Stortinget.

Les også:

- Dette bør være spikeren i kista for OLVil ha med hele Norge på OL-kulturdugnadBare tre av ti nordmenn sier ja til OL i OsloOslo-OL bruker millioner på konsulenter

Publisert: