- Regjeringen spiller hasard med norske arbeidsplasser

Virke inviterer statsminister Erna Solberg til et møte om konsekvensen av å øke grensen for avgiftsfri import fra 200 til 500 kroner.

SPILLER HASARD: De mener Virke-direktør Vibeke Madsen.
Publisert: Publisert:

– Det er skremmende at vi har en regjering som baserer så dramatiske endringer for Norges største private sysselsetter, varehandelen, på utregninger som åpenbart ikke har rot i virkeligheten, sier Vibeke Hammer Madsen, administrerende direktør i Virke i en pressemelding.

Hun mener saken er altfor dårlig utredet av regjeringen, og at det ikke er lagt fram noen kartlegging av hvilke konsekvenser dette kan få. En ny rapport gjort på oppdrag for Virke viser at nordmenn kommer til å netthandle varer fra utlandet for 10 milliarder kroner.

Virke mener en økning av grensen for avgiftsfri import fra 200 til 500 kroner vil få store konsekvenser. «Et konservativt estimat er bortfall av 10 000 arbeidsplasser og tap av 2 milliarder kroner i skatte- og avgiftsinntekter», skriver Virke.

– Dette er bakgrunnen for at vi nå inviterer statsministeren, finansministeren og næringsministeren til Virke, for å møte de bedriftene som rammes av forslaget. Da kan de få høre om konsekvensene fra de det gjelder, slik at Erna og Siv forstår at de sponser utenlandske bedrifter og spiller hasard med norske arbeidsplasser, avslutter Madsen. (©NTB)

Publisert: