Listhaug holder på sitt

Landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) har ingen planer om å legge fram kundelistene sine. Hun får full støtte av partileder Siv Jensen for håndteringen av First House-saken.

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (Frp) på sitt kontor i Landbruks- og matdepartementet.
  • NTB
Publisert: Publisert:

– Jeg har skrevet under en kontrakt, sier Listhaug til NTB.

Hun gjentar at det er uaktuelt for henne å legge fram for offentligheten listen over hvilke kunder hun hadde kontakt med som ansatt i PR- og kommunikasjonsbyrået First House.

Frp-leder Siv Jensen tok den ferske statsråden i forsvar overfor pressen i etterkant av partiets landsstyremøte i Oslo lørdag.

– Regelverket for å håndtere habilitet har vært praktisert på samme måte av tidligere regjeringer og statsråder, sa hun til NTB.

Oppfordrer til åpenhet

Fra Statsministerens kontor kommer det imidlertid klare oppfordringer til First House.

– First House kan vise mer åpenhet. Åpne kundelister tror jeg vil være bra for alle. Kommunikasjonsbransjen sier at de ønsker mer åpenhet, og det tror jeg de med fordel kan ha mer av framover, sa statssekretær Sigbjørn Aanes (H) da han gjestet NRKs Dagsnytt Atten fredag.

Foreløpig er det ingenting som tyder på at oppfordringen vil bli fulgt. First House-sjef Per Høiby har tidligere uttalt at selskapet ikke kan gjøre annet enn å anbefale kundene om selv å være åpne.

Departementsråd Leif Forsell – toppbyråkraten i Landbruksdepartementet – er den eneste som har sett Listhaugs kundeliste. Den holdes hemmelig inntil videre.

– Men vi har sett innvendingene, og noen av våre jurister vil se på saken og komme med et svar i neste uke, sa Forsell til Dagbladet fredag.

Sylvi Listhaug sier selv til NTB at det ikke vil bli gjort noen nye vurderinger i løpet av helgen.

– Må tåle

I sin tale til Fremskrittspartiets landsstyre lørdag slo finansminister og partileder Siv Jensen fast at det er naturlig med oppmerksomhet om «gamle historier» nå som partiet er i regjering.

– Jeg synes det er helt greit. Vi har alle levd normale liv. Vi har gjort feil, og vi kommer til å gjøre feil. Den som aldri har angret eller gjort noe som man ikke burde gjort, er mennesker som ikke har gjort særlig mye, sa Jensen.

Hun viste til at partiet må avfinne seg med at det nå er nye tider.

– Dere er nå medlemmer av et regjeringsparti. Hvordan de neste årene blir, er helt og holdent opp til oss selv, sa Frp-lederen.

Hun avviser at den negative oppmerksomheten om flere av partiets statsråder den siste uken, oppleves som urettferdig.

– Vi har lave skuldre. Vi visste at vi ville få søkelyset på oss i det øyeblikk vi trådte inn i regjeringskontorene. Det skulle bare mangle at statsrådene ikke blir gått etter i sømmene. Såpass må vi tåle, sier hun.

Les også

Forskere: – Listhaug er svekketLandbruksdepartementet vil se på Listhaug-listerRema bekrefter at Listhaug jobbet for dem etter valget- Listhaug jobbet for Rema etter valget– Listene eller Listhaug må ut

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Har hastverk med hennes habilitet

  2. First House sier nei til innsyn i Listhaugs kundeliste

  3. Landbruksdepartementet vil se på Listhaug-lister

  4. – Listene eller Listhaug må ut

  5. Vil vite om Listhaughar jobbet for Rema