Beordrer Anundsen til ny gjennomgang av skrytefilm

Dagbladet og VG har fått nei til innsyn i råmaterialet til justisminister Anders Anundsens (Frp) mye omtalte skrytefilm. Nå har Sivilombudsmannen beordret departementet til å se på saken på nytt.

LAGET FILM: Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp).
Publisert: Publisert:

– Det er positivt å se at Sivilombudsmannen gir oss rett i at Justisdepartementet ikke har gjennomført en fullstendig og grundig nok vurdering av vårt innsynskrav. Det blir interessant å se hvordan departementet nå håndterer denne saken videre, sier VG-journalist Lars Joakim Skarvøy til sin egen avis.

Da Anundsens departement publiserte skrytefilmen « Trygghet i hverdagen » i august i fjor, skapte det 32 minutter lange verket både overskrifter, harme, latter og debatt.

Kritikere mente filmen var ren propaganda betalt med offentlige midler, og fagforeninger protesterte på at offentlig ansatte ble brukt i det som fremsto som en reklamefilm for partipolitikk.

Les også

Solberg vender Aps kritikk mot Ap

Vil følge opp

Flere medier ba om å få se bakgrunnsmaterialet for filmen, som kostet skattebetalerne 50.000 kroner pluss arbeidstiden Anundsen, rådgivere og ansatte i andre etater brukte – i tillegg til en bot på 25.000 kroner fordi Justisdepartementets video inneholdt brudd på personopplysningsloven.

Justisdepartementet sier til VG at de ikke har fått satt seg inn i det ferske vedtaket, fordi det ble sendt ut fredag.

– Men departementet vil selvfølgelig følge opp det Sivilombudsmannen ber om, skriver pressevakt Andreas Skjøld-Lorange.

Les også

Venstre-politikere vil åpne for Ap-samarbeid

Vist før

Vel tre timer med råmateriale til filmen ble i september vist for journalister som hadde bedt om å få se opptakene.

– Det er seks journalister som har søkt innsyn i råmaterialet, så dette var ment vist for dem. Vi har hatt kontakt med dem og informert om at de kan komme og se filmen, sa kommunikasjonsrådgiver Andreas Skjøld-Lorange i Justis- og beredskapsdepartementet til NTB.

Les også

Nordmenns USA-ferie er ikke truet

Les også

Politiske slag i skyggen av asylfeiden

Les også

Anundsen (Frp) får straffegebyr for video

Publisert: