Ivar Horneland Kristensen går av som Virke-sjef

Kristensen gir seg allerede i slutten av juni. Tidligere denne uken omtalte VG en større konflikt i Virke, hvor ledelsen fikk sterk kritikk av de ansatte.

Virke-sjef Ivar Horneland Kristensen går av etter tre og et halvt år i jobben.
Publisert:

Avgangen skjer etter Kristensens eget ønske, melder Virke i en pressemelding fredag morgen.

Kristensen har hatt jobben som administrerende direktør i arbeidsgiverorganisasjonen siden september 2018.

De ansatte ble orientert om avgjørelsen på et allmøte fredag morgen.

Virkes pressevakt opplyser klokken 09.10 at allmøtet fortsatt pågår, og at de kun viser til informasjonen i pressemeldingen inntil videre.

Langvarig konflikt

Tidligere denne uken skrev VG om en langvarig konflikt i arbeidslivsgiganten. Flere direktører og ledere har sluttet i organisasjonen, og Kristensens lederstil var et sentralt tema i konflikten.

I en rapport utarbeidet av de eksterne organisasjonskonsulentene Inovati ble ledergruppen beskrevet slik av ansatte:

«Ikke gode rollemodeller på ledelse, som er lite konstruktiv i sin kritikk av kolleger i andre avdelinger, store ego som kommer i veien for ‘the greater good’».

– Når ansatte sier det de sier, er jeg den første til å si at det er trist. Det har jeg ingen problemer med å være lei meg for. Det er jeg, som øverste leder, og de andre lederne, sitt ansvar å ta tak i det, sa han til VG.

E24 har forsøkt å komme i kontakt Horneland, men har så langt ikke fått svar.

LEI SEG: Administrerende direktør Ivar Horneland Kristensen sier han blir lei seg over å høre om ansatte som beskriver et dårlig arbeidsmiljø. Her sammen med Maria Østerhus Lobo, leder for politikk og kommunikasjon i organisasjonen. Foto: Tore Kristiansen / VG
Langvarig konflikt i arbeidslivsgigant: «Lederne fremstår gjensidig illojale»

– Riktig å gi stafettpinnen videre

Kristensen gir seg etter rundt tre og et halvt år i sjefsjobben, og avgangen skjer allerede i slutten av denne måneden.

– Jeg er stolt over den jobben som er lagt ned av de ansatte for å gi råd til medlemmene og myndighetene gjennom en krevende pandemi. Samtidig har organisasjonen gjennomgått en stor omstilling for å stå bedre rustet for fremtiden, sier Kristensen i pressemeldingen.

Virke er en arbeidsgiverorganisasjonen for bedrifter, spesielt innen handels- og servicesektoren. Hovedorganisasjonen har rundt 25.00 medlemsbedrifter.

– Jeg er nå kommet frem til at det er riktig å gi stafettpinnen videre til andre og ønsker Virke lykke til med viktig arbeid på vegne av medlemmene.

Publisert:

Her kan du lese mer om