Deichman-ansatte skeptiske til inntjeningskrav

Oslo kommune krever at Deichmanske bibliotek i Bjørvika skal tjene inn over 12 millioner på kommersiell virksomhet. Tillitsvalgte og ansatte mener det er galt.

Budsjettet for byggingen av det nye hovedbiblioteket i Oslo sprakk med 340 millioner kroner. Det fører til at biblioteket er pålagt å tjene inn over 12 millioner kroner årlig på utleie. De ansatte mener det går ut over bibliotekvirksomheten. Foto: Terje Pedersen / NTB
  • NTB
Publisert: Publisert:

De ansatte reagerer på at biblioteket skal drive kommersiell virksomhet på noe som i utgangspunktet skal være nonprofit, skriver Dagsavisen.

I tillegg peker de på at utleievirksomheten gjør at deler av bibliotekets arealer til stadighet må stenges for publikum.

Byggingen av biblioteket sprakk med hele 340 millioner kroner, og for å tjene inn noe av gigantsprekken har Oslos politikere pålagt Deichman et inntjeningskrav på over 12 millioner kroner i året.

Byråd for idrett, kultur og frivillighet, Omar Samy Gamal (SV), er uenig i at inntjeningskravet er negativt for biblioteket. Han mener at den kommersielle delen er med på å styrke tilbudet til biblioteket.

Publisert: