Oslo Børs endte ned

Flere rederier falt på Oslo Børs, hvor også hovedindeksen havnet i negativt terreng.

Publisert:

Oslo Børs’ hovedindeks endte med en nedgang på 0,72 prosent onsdag.

En rekke selskaper har levert kvartalstall, deriblant:

  • Rec steg med 0,87 prosent etter tallslippet og ble Børsens nest mest omsatte etter Equinor.
  • Wallenius Wilhelmsen-aksjen falt 15,60 prosent.
  • Belships-aksjen ned 5,71 prosent
  • Crayon-aksjen faller 16,15 prosent

Et fat nordsjøolje handles i skrivende stund for for 93,46 dollar fatet. Dette er en oppgang på 0,98 prosent siden midnatt.

Kvartalstall

Aker-konsernet leverte tall som viser at verdien av Aker og porteføljeselskapene falt med 2,2 milliarder korner i løpet av årets andre kvartal.

Dermed endte den verdijusterte egenkapitalen på 72 milliarder kroner.

– Andre kvartal bar preg av frykt for makroøkonomisk og geopolitisk utvikling, skriver Aker-topp Øyvind Eriksen i meldingen.

Aker-aksjen endte med en knapp oppgang onsdag på 0,15 prosent.

Rec Silicons kvartalsrapport viste omsetning på 45 millioner dollar (434 millioner kroner), opp fra 35,6 millioner dollar i andre kvartal 2021.

– Rec Silicon er av selskapene som kan få fokus på Oslo Børs onsdag etter å ha fremlagt resultater for andre kvartal. Pareto Securities noterer om tallene at de fant ebitda noe under egne estimater, hvilket hovedsakelig var drevet av høyere energikostnader og forstyrrelser i forsyningskjedene, skriver TDN.

Rekordinflasjon i Storbritannia

Inflasjonen fortsetter å stige i Storbritannia. I juli lå den årlige prisveksten på 10,1 prosent, ifølge nye tall.

De ble lagt fram av det britiske statistiske sentralbyrået onsdag. I juni lå inflasjonen på 9,4 prosent.

Forrige gang det var tosifret inflasjon i Storbritannia, var i 1982, ifølge BBC.

Økende priser på mat og drikkevarer bidrar til den kraftige økningen i konsumprisindeksen. Prisene på mat og drikkevarer uten alkohol har steget 12,7 prosent i løpet av et år.

Av andre nøkkeltall er veksten i eurosonen noe lavere enn ventet.

Veksten i økonomien var på 0,6 prosent sammenlignet med første kvartal, mens EUs statistiske byrå Eurostat hadde ventet en vekst på 0,7 prosent. Den årlige veksten fra andre kvartal i fjor til samme periode i år, var på 3,9 prosent.

Drahjelp fra Asia

Tirsdag endte med grønne tall på Oslo Børs og ved stengetid var hovedindeksen opp 1,27 prosent. Oljeprisen svingte opp og ned rundt 94 dollar fatet.

Oljeprisen har steget med rundt 20 prosent siden nyttår og energiprisene har ført til rekordinntjening for produsentene så langt i år.

– Optimismen var stor i Asia onsdag, dermed er det håp om drahjelp derfra i dag. Både Nikkei 225 og Hang Seng indeksen la på seg 1,1 prosent. Investorene responderte positivt på ferske makrotall fra Japan, skriver Bernsten.

Publisert:

Her kan du lese mer om