Bra start for Solingen

Den norske Solingen med Herman Horn Johannessen, Paul Davies og Espen Stokkeland ble nummer to i mandagens seilas.

Publisert:

De er på 3. plass etter to seilaser, og det er noe bedre enn de selv hadde forventet før OL.

- Vi har vært så lenge i denne sporten at vi gleder oss over de to bra seilasene, men vet at seilasene de neste dagene teller mest, sier Herman Horn Johannessen til NTB.

- Vi seiler på havet med vanskelige forhold og lite vind. Det meste stemte for oss i dag. Vi tok starten og ledet ved første merke, og da begynte vi kanskje å bli for passive. I OL seiles det først havseilas på vanlig rundbane.

Det kan bli fra tre til seks innledende seilaser. De 12 beste går videre til matchseiling. De tre beste går rett til kvartfinalen, de øvrige 9 må seile match om de siste tre kvartfinaleplassene.

- Vi vil være blant de tre som går rett til kvartfinale, sier Johannessen.

Lengst avvikling

- Soling er den OL-grenen som det tar lengst tid å avvikle. Vi holder på i 14 dager, og her er intet avgjort før siste matchseiling på OLs avslutningsdag. Vi tar derfor intet for gitt, og vet at vi kan få en "rett på trynet" i morgen.

- Slik er seiling, sier Horn Johannessen som vet dette av smertelig erfaring. I OL i Barcelona lå han på 3. plass foran siste seilas. Han fikk den omtalte "på trynet" og ble bare nummer fem. -Hermann er blitt en virkelig mester til å starte, sier Espen Stokkeland som er mannskap.

- Vi har aldri sett ham starte bedre, og vi har mye startene å takke for at det har gått så bra, mener Stokkeland.

Publisert: