Solberg tror Norge må bosette 15.000 nye asylsøkere i år

Statsminister Erna Solberg (H) tror tallet asylsøkere og flyktninger norske kommuner må ta imot i år kan komme opp i 15.000.

VALGKAMPINNSPURT: Statsminister Erna Solberg tror antallet asylsøkere Norge må ta imot i år kan komme opp i 15.000.

Torstein Bøe
  • NTB
Publisert: Publisert:

Solberg mener at Norge allerede har tatt en lederrolle i håndteringen av flyktningkrisen og påpeker at tilstrømmingen til Norge er stor.

– Hvis asylanttilstrømmingen fortsetter, vil det kanskje komme 16-17.000 asylsøkere i år. La oss si at 12.000 av dem får opphold. Sammen med 3.000 kvoteflyktninger har vi da 15.000 flyktninger. De skal bosettes i norske kommuner, sier Solberg til Dagbladet.

Dermed mener hun at det kan bli vanskelig å innfri kravene fra Venstre, KrF, Miljøpartiet de Grønne og SV om at Norge skal gjøre mer og ta imot enda flere flyktninger

– Jeg anerkjenner deres ønske om å delta. Men jeg tror de undervurderer hvor stor tilstrømmingen egentlig er for øyeblikket, sier hun.

– Før sommeren lå vi på femte-sjetteplass i mottak av asylsøkere per innbygger. Tyskland og Sverige har fått mange, men målt mot andre land i Europa, tar vi mange, sier Solberg.

Mandag reiser justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) til EU for å drøfte flyktningkrisen med ledere fra hele Europa. Senere i uka møter Solberg Tysklands statsminister Angela Merkel i Berlin.

Les også

Hver tiende nordmann redd for å miste jobben

Les også

Svensk måling: Flertallet er for NATO-medlemskap

Les også

Høyre og Ap tilbake på måling – stor framgang for MDG

Publisert:

Flere artikler

  1. Solberg: – Sammenbrudd i Schengen-systemet

  2. Merkel og Hollande krever samlet EU-respons på flyktningkrisen

  3. Jensen angrer ikke på rådet til kommunene

  4. Solberg vil unngå asylsprekk i budsjettet

  5. Anundsen:– Schengen er under press