Bomstasjoner fjernet på E39 i Gjemnes

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) var med på å fjerne en bomstasjon på E39 i Møre og Romsdal.

EN SNOR HER OG EN BOMSTASJON DER: Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) klippet snoren under åpning av testarena for ladestasjoner for el-biler på Skøyen for fem dager siden. I dag kunne han markere at nok en bompengestasjon er fjernet.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Solvik-Olsen deltok tirsdag på markeringen av at strekningen Astad-Knutset nå er bompengefri.

– Bilistene på den viktige strekningen slipper nå å betale bompenger. I tillegg sparer bompengeselskapet 22 millioner kroner i driftskostnader og om lag 25 millioner kroner i rentekostnader. Det vil si kostnader som igjen ville ha blitt belastet bilistene, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Prosjektet hadde en bompengegjeld på om lag 150 millioner kroner. Innkrevingen av bompenger startet i juni 2013 og skulle etter tidligere planer avsluttes i 2023.

– Stansen i innkrevingen av bompenger er et resultat av at Stortinget i desember i fjor sa ja til regjeringens forslag om å bevilge midler til å innfri bompengegjelden for en rekke riksveiprosjekter, blant annet E39 Astad– Knutset, sier samferdselsministeren.

Les også:

Uvær slo ut bomstasjonAksjonister ville rive bomstasjonBompengeselskap krever kompensasjon for tapte elbil-kronerBompengeselskapene: - Frp-politikk vil gi flere bomstasjonerVil bytte ut alle bomstasjoner med GPS-måling

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Solvik-Olsen: Bilistene sparer bompenger for 12 milliarder

  2. Frp-statsråd varsler 90 nye bomstasjoner

  3. Bompengene har økt under Frps regjeringstid

  4. Hoksrud: Ikke færre bomstasjoner denne perioden

  5. – Den jevne Frp-er svelger bensinavgiften når totalregningen går ned