Industriveksten ser ut til å stoppe opp

– Faller godt sammen med den nedadgående trend vi har sett, sier seniorøkonom Kyrre Aamdal i DNB Markets.

Hydro stengte nylig ned noe av aluminiumsproduksjonen på Husnes og Karmøy (bildet) på grunn av den ekstraordinære situasjonen i europeisk økonomi og energimarked
Publisert: Publisert:

Innkjøpssjefsindeksen for norsk industri (PMI) var nede på 50 poeng (sesongjustert) i september, viser undersøkelsen fra DNB og Norsk forbund for innkjøp og logistikk (NIMA).

Det er det laveste på drøyt to år, og ned 1,9 poeng fra august.

Undersøkelsen tyder på at industriveksten har stoppet opp her til lands.

Dersom indeksen holder seg over 50 er det et uttrykk for vekst, mens nivåer under er et uttrykk for nedgang. Når det havner akkurat på 50 tilsier det at aktiviteten var uendret fra måneden før.

Les på E24+

Offshoreaksjer topper urolig Oslo Børs: – Må være forsiktig

– Det faller godt sammen med den nedadgående trend vi har sett, og en utvikling som er ganske som forventet, sier Kyrre Aamdal, seniorøkonom i DNB Markets, til E24.

– Vi har sett at industrien har hatt en ganske god utvikling tidligere, men ser nå tegn til at industrien har møtt mer motbør, fortsetter Aamdal.

Det var kun 51 bedrifter som svarte i september. Det er lavt for september og tilsier at tallene må tolkes med varsomhet, skriver DNB/NIMA.

– Det er et ganske lite antall som svarer. Det betyr at svar fra noen få bedrifter kan prege hele utvalget, sier Aamdal.

Han påpeker samtidig at usikkerheten er større for underindeksene enn for den overordnende PMI.

Les også

Hydro stenger ned kapasitet på Husnes og Karmøy

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om