NHO om valgresultatet: – Vi ser frem til et godt samarbeid

NHO-sjefen takker avtroppende statsminister Erna Solberg for samarbeidet de siste åtte årene og gratulerer samtidig Ap-leder Jonas Gahr Støre med valgseieren.

Administrerende direktør Ole Erik Almlid i NHO.
Stortingsvalget 2021
 • NTB
 • Ine Brunborg
Publisert: Publisert:

NHO-sjef Ole Erik Almlid sier at Solberg har ledet regjeringen gjennom åtte år i en kritisk fase for norsk næringsliv, en periode preget av omstilling, og store utfordringer som oljeprisfall og pandemi.

– De neste fire årene blir en særdeles viktig periode, hvor politikerne må levere både på å skape nok jobber til folk og på å legge til rette for løsninger på klimautfordringen. NHO er klar til å bidra med innsikt og løsninger fra bedriftene til politikerne. Mulighetene og ressursene ligger i distriktene, i bygd og by, i hele landet, sier Almlid.

– Innenfor trepartssamarbeidet må NHO, LO og Staten løse store oppgaver i samfunnet fremover. Sammen skal vi både sikre folk jobb og legge til rette for bedriftene som klimaløsere. Vi ser frem til et godt samarbeid de neste fire årene.

Almlid trekker blant annet frem grønn omstilling og kompetansepolitikk som gir folk riktig utdannelse som viktige punkter regjeringen må prioritere for bedriftene.

Almlid mener også eksportsatsing og EØS-avtalen er viktig, i likhet med et godt samarbeid mellom et private og det offentlige.

Arbeiderpartiet har altså fått flertall for det som var deres favorittregjering i valget: en regjering utgått av Ap, Sp og SV.

Tirsdag skal planen legges for sonderingene, og regjeringsforhandlingene skal starte neste onsdag, ifølge VGs opplysninger.

Les også

Slik kan økonomien bli i et rødgrønt Norge

Les også

Her er Aps plan for regjeringsforhandlingene

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Stortingsvalget 2021
 2. NHO
 3. Ole Erik Almlid
 4. Jonas Gahr Støre
 5. Erna Solberg

Flere artikler

 1. NHO om den nye regjeringen: – Vi har store forventninger

 2. NHO-sjefen om MDG og Rødt: – Vi lever godt med at de ikke kommer på vippen

 3. Betalt innhold

  Oljebransjens krav til ny regjering

 4. Støre etter valgseieren: Har snakket med Vedum og Lysbakken

 5. Støre vil satse grønt med kraft og nett