Riksmekler Nils Terje Dalseide er død

Norges høyt respekterte riksmekler Nils Terje Dalseide er død, 65 år gammel. Nyheten blir møtt med stor sorg.

HØYT RESPEKTERT: Riksmekler Nils Terje Dalseide, her i forbindelse med et møte mellom SAS og streikende piloter i september i fjor, er død. Han ble 65 år gammel.
Publisert: Publisert:

Dalseide har vært mekler hos riksmekleren siden 2004, og har vært riksmekler siden 1. september 2013.

– Dalseide har vært høyt respektert av partene i arbeidslivet, og har som riksmekler gjort en stor og viktig samfunnsinnsats. Dalseide vil bli dypt savnet av meklerne og de ansatte ved riksmeklerens kontor, forteller riksmeklerens faste stedfortreder Kine Steinsvik til NTB.

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) deler Steinviks respekt for den avdøde Riksmekleren.

– Det er med sorg vi har mottatt budskapet om riksmekler Nils Terje Dalseide altfor tidlige bortgang. Nils har gjennom sin klokskap, og evne til å skape tillit mellom partene i arbeidslivet, bidratt til å lose en rekke vanskelige oppgjør i havn på en god måte, sier hun i en epost til NTB.

– Nils Dalseide har hatt en viktig rolle i norsk arbeidsliv, og bidratt blant annet med en enestående evne til å løse vanskelige situasjoner og et stort engasjement for å utvikle riksmeklerens rolle, sier hun videre.

– Jeg er takknemlig for Nils Dalseides store innsats. Våre varmeste tanker går til hans familie, sier statsråden.

Dalseide ble født i Ål i Hallingdal i 1952, men var bosatt i Elverum. Han har jobbet som sorenskriver i Sør-Østerdal tingrett siden 1992.

Les også

Streiken i finansnæringen er over – partene enige etter nye runder

Les også

NRK-streiken er over

Publisert:

Her kan du lese mer om