Obama ber om skattekutt for amerikanere flest

President Barack Obama ba lørdag nok en gang Kongressen om å godkjenne forlenget skattelette for amerikanere flest, men ikke for de aller rikeste.

VALGKAMP: President Barack Obama er i full gang med å tiltrekke seg nye velgere. Her holder han valgkamp utenfor Roanoke brannstasjon i Roanoke i Virginia.
Publisert: Publisert:

– Hvis min plan følges, vil ikke inntektsskatten øke i det hele tatt for 98 prosent av amerikanske familier, sa Obama i sin ukentlige radiotale.

– De øvrige 2 prosentene vil imidlertid bli nødt til å betale litt mer i skatt på det de tjener over 250.000 dollar. Med andre ord – de færreste, rikeste amerikanerne vil være nødt til å betale de samme skattetakstene som de betalte under Bill Clinton, utdypet den amerikanske presidenten.

Uttalelsene kommer mens den politiske kampen mellom Demokratene og Republikanerne i Kongressen om skattespørsmål er i ferd med å hetes opp.

Skattekuttene som ble vedtatt under president George Bush Jr., vil opphøre ved årets slutt, og skattene vil dermed øke for alle amerikanske husholdninger, med mindre kongressen vedtar nye lettelser.

Mens Obama vil at de rikeste skal betale mer til statskassa, argumenterer hans politiske motstandere med at et økning vil skade USAs sårbare økonomiske berging.

Obama mener på sin side at dersom skattelettelsene ikke forlenges for 98 prosent av amerikanerne, kommer middelklassefamilier til å rammes svært hardt.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no