Unio ber om økte skatter

Fagforeningen Unio mener ressursene som trengs for å drive velferdsstaten ikke strekker til og ber om en forsiktig økning av skattene.

ØKTE SKATTER: Unio-leder Anders Folkestad ber regjeringen droppe skatteløftet fra valget i 2009 om å holde skattenivået fast på 2004-nivå.
Publisert: Publisert:

Unio-leder Anders Folkestad ber regjeringen droppe skatteløftet fra valget i 2009 om å holde skattenivået fast på 2004-nivå.

– Vi hører det fra våre medlemmer at de gjør det beste de kan, men at ressursene ikke strekker til i forhold til oppgaver og forventninger. Jeg synes de rødgrønne partiene bør kvitte seg med den tvangstrøya skatteløftet er, sier Folkestad til NRK.

– Alle partier sier de ønsker gode offentlige velferdstjenester. Da må de samme politikerne sikre penger til å finansiere tjenester som befolkningen ønsker, sier han.

Unio foreslår også å nedsette en grønn skattekommisjon.

– Vi må være modigere i skattepolitikken. Med innføring av flere grønne skatter kan vi skape både bedre klimapolitikk, bedre velferdsordninger og et mer konkurransedyktig næringsliv. Det er avgjørende å dreie forbruk og produksjon i mer klimavennlig retning. Det skal vi ikke være redde for, sier Folkestad.

Fagforeningen Unio er Norges nest største hovedorganisasjon etter LO med 300.486 medlemmer per 1. januar 2012, ifølge Unios hjemmeside.

Publisert:
Gå til e24.no