Monti vil lede sentrumskoalisjon

Italias statsminister Mario Monti kunngjør at han vil lede en koalisjon av sentrumspartier som vil arbeide for fortsatte reformer.

  • NTB
Publisert: Publisert:

– Jeg sier meg villig til å ta på meg rollen som leder av koalisjonen og jeg vil arbeide for å garantere dens suksess, sa Monti etter å ha deltatt på et møte med flere sentrumsgrupper og borgerorganisasjoner.

Det skal velges ny nasjonalforsamling i februar, og mange har lurt på hvilken rolle Monti vil spille.

Frieri

Søndag kom Monti med et frieri til sentrum, og sa han kunne tenke seg å fortsette i jobben som statsminister. Det ser ut til at han nå har sanket støtte fra sentrumsgrupperingene, som vil drive valgkamp i hans navn og som han kan være statsministerkandidat for.

Monti selv trenger ikke å drive valgkamp da han allerede er senator på livstid.

Statsministeren, som er utdannet økonom, sier han tror koalisjonen kan få et betydelig resultat ved valget 24. og 25. februar.

Upopulær politikk

Han tok over som statsminister i november i fjor, etter den omstridte Silvio Berlusconi. Regjeringen, som har bestått av mange eksperter, har hatt som hovedmål å få den italienske økonomien på rett kurs. Dette har gjort ham populær blant andre europeiske ledere, men ikke blant italienerne. De er lei av skatteøkninger og stadige kutt i budsjettene.

Det er nå tre grupperinger som kjemper om makten i Italia. Sentrum-venstrefløyen Demokratene leder på meningsmålingene, mens Silvio Berlusconis parti Frihetens folk ligger mer enn 10 prosentpoeng bak.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Disse kniver om makten i Italia

  2. Lokker folket med skattelette:Silvio fosser frem

  3. Monti legger frem sine planer

  4. Berlusconi og Lega Nord enige om samarbeid

  5. Monti: - Tilgjengelig for en fremtidig regjering