- Singapore-firma fikk halv milliard av Oljefondet

Mottakere av bonusen på 500 millioner kroner fra Oljefondet er Tan Chong Koay og hans selskap Pheim Asset Management i Singapore.

Publisert:

Det vakte oppsikt i stortingskretser da det i forrige uke ble kjent at en av forvalterne som Norges Bank bruker til å håndtere Statens pensjonsfond utland, hadde fått en bonus på 500 millioner kroner. Bonusen kunne ha vært på 900 millioner kroner om avtalen ikke nylig var blitt reforhandlet.

Les mer: Ett forvaltningsfond fikk 500 mill. i honorar

Mottakere av bonusen på 500 millioner kroner fra Oljefondet er Tan Chong Koay (59) og hans selskap Pheim Asset Management i Singapore, skriver Dagsavisen.

To kilder i det norske finansmarkedet som avisen har vært i kontakt med, har uavhengig av hverandre sporet rekordbonusen til Pheim Asset Management i Singapore.

Les mer: Slår tilbake mot honorarkritikk

Verken Norges Bank eller Finansdepartementet ønsker ikke å gi noen opplysninger om hvem som har fått den rekordstore bonusutbetalingen.

– Det vil jeg ikke kommentere. Aldri, sier kommunikasjonsdirektør Siv Meisingseth i Norges Bank til Dagsavisen.

Les mer: Johnsen vil ikke avsløre forvalter

Tan Chong Koay klarte i fjor å få en avkastning på 3,3 milliarder norske kroner av en investering på 2,8 milliarder i aksjer og andre verdipapirer i finansmarkedet i Asia.

– Forvalteren har gjort en ekstremt god jobb. Vi er fornøyde, sier Meisingseth.

Men bonusavtalen fikk i forrige uke riksrevisor Jørgen Kosmo til å reagere.

– Det er oppsiktsvekkende at det er inngått en slik avtale. Dette er, for å bruke et nordnorsk uttrykk, helt borti staur og vegger. Honoraret er både beløpsmessig og prosentuelt av en slik størrelse at det må anses kritikkverdig, sa han da riksrevisjonen la fram sin rapport om forvaltningen av Statens pensjonsfond utland.

Peter Warren: - Kosmo burde gratulert Oljefondet

Publisert: