Oslo følger Europa oppover

Oslo Børs' hovedindeks er atter over 300 poeng.

Publisert:

PMI-tallene fra eurosonen kom inn bedre en ventet fredag formiddag og bidrar til et positivt sentiment på de europeiske børsene.

Oslo Børs forsetter der den slapp torsdag og har plassert seg godt over 300 poeng, etter å ha steget 1,3 prosent i løpet av formiddagen.

Følg markedet minutt for minutt med E24 Børs

Oljeprisen høy

Et fat Brent Crude med oktoberlevering omsettes for 74 dollar, opp 75 cent.

Alle de store børslokomotivene på Oslo Børs er opp så langt fredag. Statoil , Norsk Hydro og Yara løftes fra 0,5 til 1,5 prosent.

Orkla-eide

OSE

ORK

Elkem Solar sier i et intervju med Reuters at det ikke utelukker at det i 2010 må reforhandle vilkårene i kontrakten med tyske Q-Cells QCEG.DE for leveranser av silisium fra det nye anlegget i Kristiansand.

- Vi har ikke gått inn i noen reforhandling med Q-Cells, men jeg kan ikke utelukke noe. Vi utelukker ikke at det kan bli en dialog i 2010 hvis ting fortsetter å være svakt, sier Elkem Solar-sjef Helge Aasen til Reuters.

Orkla opp

Orkla-aksjen er foreløpig opp 1,6 prosent til 48,8 kroner. REC

OSE

REC

klatret kraftig fredag morgen, men faller imidlertid noe tilbake ut over formiddagen. Aksjen omsettes for 43 kroner, tilsvarende en oppgang på 1,3 prosent.

AF Gruppen leverte sine kvartalstall fredag og kunne vise til en økning i ordrereservene på rekordsterke 924 millioner til til totalt 5,84 milliarder kroner i løpet av første halvår. Kostnadskutt førte også til et noe bedre resultat i andre kvartal enn på samme tid i fjor, til tross for lavere omsetning.

- Andre kvartal og egentlig hele første halvår var meget sterkt. Jeg hadde regnet med en bedring i marginene, men resultatet kom inn bedre enn mine estimater, sier analytiker Monika Palaikyte i Orion Securities.

Sterke ordrer

Hun er spesielt imponert over selskapets evne til å skaffe nye kontrakter i et vanskelig marked.

- Ordrebackloggen har forbedret seg mye sammenlignet med første kvartal og 2008. Det er utrolig positivt, for det viser at selskapet får nye ordre selv i vanskelige tider, sier Palaikyte.

Aksjen stiger 2,3 prosent til 110,5 kroner etter kvartalsrapporteringen.

- Fundamentalt sett burde aksjen være verdt mer enn det den er i dag, sier Palaikyte.

- Men den tynges fortsatt av svake markeder og lav etterspørsel i sektoren, så det kan nok ta noe tid før den beveger seg opp på de nivåene den bør ligge på, legger hun til.

Flere E24-nyheter

Publisert: