210 havnearbeidere varsler streik fra lørdag morgen

Transportarbeiderforbundet har liten eller ingen tro på at meklingen fredag kveld skal føre til en enighet med NHO i havneoppgjøret.

MULIG STREIK: Det er varslet om mulig streik ved norske havner. Her ser vi Drammen havn.
Publisert: Publisert:

Meklingsfristen går ut ved midnatt. Blir ikke partene enige, vil samtlige 22 havner Norsk Transportarbeiderforbund har tariffavtaler i, bli rammet av streik. Det dreier seg i første omgang om 210 medlemmer.

– Faren for streik er veldig stor. Det er ingen ting som tilsier at det skal bli enkelt å komme i mål med dette oppgjøret, sier leder Lars Morten Johnsen i Norsk Transportarbeiderforbund.

Det er fortsatt den årelange konflikten om det forbundet mener er internasjonalt forankret fortrinnsrett for havnearbeidere til losse- og lastearbeid som er bakgrunnen for uforsonligheten.

Havnearbeiderne hevder å ha støtte fra Den internasjonale arbeidsorganisasjonen (ILO), men arbeidsgiverne og virksomhetene avviser at de som jobber på havna, har fortrinnsretten.

Fristen for meklingen går ut ved midnatt natt til lørdag. Riksmekleren selv, Nils Dalseide, skal hjelpe Transportarbeiderforbundet og NHO Logistikk og Transport nærmere hverandre gjennom kvelden og kanskje natten.

Les også

Krever at justisministeren bytter advokat

Les også

Tap for havnearbeiderne i EFTA-domstolen

Les også

Energistreik kan forsinke utbedring ved strømstans

Publisert:

Her kan du lese mer om