Bjørndalen skuffet

Ole Einar Bjørndalen bommet to ganger og sviktet både publikum og seg selv på lørdagens VM-sprint.

  • Joachim Dagenborg - Reuters
Publisert:

Frode Andresen stjal showet, og Bjørndalen rettet i stedet fokus mot søndagens jaktstart.
- Nå er det søndag som gjelder. Jeg er skuffet over ikke å ha nådd målet jeg satte meg. Jeg ville gjerne vinne, men med to strafferunder går det ikke på en sprint, sa en skuffet Bjørndalen til NTB.
Han endte på 5. plass, 27,4 sekunder bak gullvinner Andresen. Han var 18 sekunder bak sølvvinner Pavel Rostovtsev fra Russland. Italienske Ren'e Cattarinussi har vært «borte» i hele år, men overrasket med et løp til bronse.
Så ikke
Med én strafferunde mindre ville Bjørndalen vært på pallen. - Jeg så ikke skikkelig på liggende skyting, kanskje jeg presset litt for hardt. Det føltes ikke slik, men det kan være forklaringen på hvorfor jeg bommet, mente Bjørndalen.
Han roste publikum og det nye anlegget i Kollen. Alt lå vel til rette, men så presterte Frode Andresen det kunststykke å vinne sitt tredje strake verdenscupløp.
- Frode er i knallform og har vist at han i øyeblikket er verdens beste skiskytter. Jeg er glad på hans vegne, sa en oppriktig Bjørndalen.
Forrige helg mistet han verdenscup-ledertrøya til franske Raphael Poiree. Lørdag tok Frode Andresen over sprinttrøya. En hevnlysten Bjørndalen vil revansjere seg søndag.
- Jeg er kanskje litt langt bak, men har definitivt sjansen til å blande meg i toppen. Farten i sporet virker bra, men skytingen må bedres.
Presset borte
- På en jaktstart kan alt skje, det er mange som vil ha den gullmedaljen, sa Bjørndalen som etter løpet tok seg en rolig tur i skogen for å samle tankene.
Han hadde også samtaler med sin faste støttespiller Øyvind Hammer, og begge var enige om at det er mer å hente.
- Noe av presset er heldigvis borte, det kan slå positivt ut. Ingen norske har noe å tape resten av uken. Jeg tror på mer moro, og håper jeg får være med på det i løpet av uken, sa en optimistisk Bjørndalen.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Orkla

Flere artikler

  1. - Dette var ikke måten jeg ville vinne på

  2. Slik har «kjendisligaen» snudd denne uken

  3. Jubler for den nye visepresidenten: - Oser av håp og glede

  4. En av Johan H. Andresens største tabber: – Vi skulle hatt litt baller

  5. Tett blant de beste kvinnene i Birken