Marthinsen vil vurdere å endre støtten til oljeindustrien

Marianne Marthinsen (Ap), mener det bør diskuteres hvor stor risiko staten skal ta for selskaper som leter etter olje uten å gå med overskudd.

VIL DISKUTERE RISIKO: Finanspolitisk talsperson i Ap, Marianne Marthinsen, vil vurdere å endre støtten til oljeindustrien.
Publisert: Publisert:

– Det er på sin plass å ha en løpende diskusjon om hvor stor risiko staten faktisk skal ta i letefasen, sa Marthinsen, som er finanspolitisk talsperson for Ap, i en debatt i Arendal forrige uke.

Norge har betalt 70 milliarder kroner til oljeselskaper som har lett etter olje på norsk sokkel og gått med underskudd, skriver Aftenposten. Staten dekker 78 prosent av kostnadene til selskaper som går i underskudd på leting etter olje gjennom leterefusjonsordningen. Det tilsvarer 70 milliarder kroner fra 2013 til 2016, ifølge Finansdepartementet. På den andre siden krever staten like høy skatt på overskuddet fra selskapene.

– Dette er i aller høyeste grad et nytt signal fra Arbeiderpartiet. Dette er faktisk et linjeskifte i partiets petroleumspolitikk, sier statssekretær Elnar Remi Holmen (Frp) i Olje- og energidepartementet.

– Det er alvorlig og ikke bra for Norges største og viktigste industri, legger han til.

Les også

Jensen lokker med 15.000 oljejobber

Les også

Greenpeace gikk for nær Statoil-rigg

Les også

Høyre har mange rike onkler, men Arbeiderpartiet har den rikeste

Publisert: