Bevilgningen til byggeprosjektet på Stortinget reduseres

Byggeprosjektet på Stortinget trenger 113 millioner kroner mindre i 2018 enn tidligere antatt. Spørsmålet om sparetiltak skaper uenighet mellom Rødt og Høyre.

Oslo 20180502. Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen (H)under muntlig spørretime på Stortinget onsdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Foto: Heiko Junge NTB scanpix
  • NTB
Publisert:

Regjeringspartiene og KrF setter av 376,7 millioner kroner til det omstridte byggeprosjektet i revidert budsjett.

I et brev til finanskomiteen i slutten av mai opplyser stortingspresident Tone Trøen ifølge Dagens Næringsliv at «på bakgrunn av oppdaterte tall og gjennomgåelse av forventet kontantstrøm, foreslås denne tilleggsbevilgningen redusert til 263 millioner kroner for 2018».

Trøen sier imidlertid til avisen at kostnadsrammen, som økte til 2,3 milliarder korner under tidligere stortingspresident Olemic Thommessen, ikke endrer seg.

Rødt-leder Bjørnar Moxnes foreslo i april å se på sparetiltak, men det mener finanskomiteens leder, Henrik Asheim (H), ikke er nødvendig i denne omgang.

– Det ene er disse 113 millioner kronene. Det andre er at Stortinget varsler i budsjett for 2019 at de skal ta alle utgiftene i byggeprosjektet innenfor rammen i 2019, sier han. Det reagerer Moxnes på og kaller det «tomprat» og «en avledningsmanøver».

– Asheim gjemmer seg bak en teknikalitet som handler om å skyve utgifter til neste år, og derfor ikke er noen innsparing, sier han. Asheim svarer og peker på at Rødt selv ikke reduserte bevilgningene til Stortinget i sitt eget alternative revidert budsjett.

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Stortinget ser på støtten til partigruppene

  2. Regjeringspartiene enige - flytter 200 millioner i statsbudsjettet

  3. Dette er regjeringens viktigste endringer

  4. Annonsørinnhold

  5. NHO etterlyser nye kutt i formuesskatten

  6. Finanskomiteen enig om krisepakke