Ordfører: - Enorme ødeleggelser i Aten

De voldsomme opptøyene i Aten i helgen har ført til store ødeleggelser i den greske hovedstaden. Noen av dem er uopprettelige, sier byens ordfører.

KJEMPET MOT FLAMMENE: 48 bygninger ble satt i fyr natt til mandag i den greske hovedstaden.
Publisert: Publisert:

Over 100.000 mennesker deltok i protestene i Aten i helgen mot regjeringens nye harde spareplan, som ble vedtatt av nasjonalforsamlingen søndag.

Mandag var det tid for opprydning etter at rasende demonstranter søndag satte fyr på bygninger, knuste vinduer og plyndret butikker. Flere historiske bygninger er blant de ødelagte.

– Det er enorme ødeleggelser, sier ordfører Giorgos Kaminis utenfor en gammel teaterbygning i sentrum av Aten. Bygningen ble påtent av maskerte demonstranter søndag kveld.

Mange butikkeiere møtte et trist syn da de kom for å åpne butikkene sine mandag, mens tåregassen fortsatt hang i luften. Mange av butikkene hadde fått knust vinduene og var blitt plyndret.

– Skobutikken min, som familien har eid siden 1978, har brent helt ned etter at bråkmakere angrep banken som ligger vegg i vegg, sier en eldre mann. Han står fortvilet og ser på det som var familiens hovedinntektskilde, men som nå bare er en rykende ruin.

– De tok med seg det meste av varene, legger han til.

LES OGSÅ: - Middelklassen klarer ikke mer

LES OGSÅ: Slik skal Hellas spare

LES OGSÅ: Flere nye greske hindre i veien

Publisert: