Forventer lang budsjettdag på Stortinget søndag

Regjeringen håper Venstre og KrF blir fornøyd med de nye forslagene som er lagt på bordet. KrFs Hans Olav Syversen sier han tror det blir en lang dag.

VUDERER SPLITTELSE: Krf her ved parlementarisk leder Olav Syversen melder at de vurderer å trekke seg fra samarbeidet med Høyre og Frp dersom ikke budsjettforhandlingene går riktig vei.

Cornelius Poppe
  • NTB
Publisert:Etter ett og et halv døgn hvor partene har jobbet på sine respektive kammer, møttes regjeringspartiene og støttepartiene igjen til nye forhandlinger om statsbudsjettet i 12-tiden søndag.

– Nå vi har nye ting å tilby, så håper vi det blir godt mottatt, uttalte Fremskrittspartiets (Frp) finanspolitiske talsmann Gjermund Hagesæter på vei inn i statsrådssalen i Stortinget.

Kristelig Folkeparti (KrF) og Venstre (V) er klare på at mye må ha skjedd med forslaget de fikk i hendene fredag for at det skal bli en avtale.

– Det som kom på fredag, var et skritt i riktig retning, men jeg tror alle skjønte at det ville være behov for flere runder, sier KrFs forhandler og finanspolitiske talsmann Hans Olav Syversen til NTB på vei inn.

– Forhåpentligvis vil dagen bety nye steg på veien mot et grønt og sosialt statsbudsjett, sier Syversens kollega i Venstre, Terje Breivik til NTB.

Tidsskjema kan sprekke

Hans Olav Syversen sier han er forberedt på en lang søndag. Det er ventet at KrF og Venstre etter en orienteringsrunde om de nye forslagene, vil trekke seg tilbake og diskutere punktene, før regjeringspartiene får vite om de klarte å strekke seg nok denne gangen.

Fremskrittspartiets finanspolitiske talsmann Gjermund Hagesæter erkjente lørdag at det er betydelig avstand og at fristen partene selv har satt til mandag, kan ryke.

Siste frist er torsdag 20. november, da finanskomiteen på Stortinget skal avgi sin innstilling.

Regjeringspartiene jobbet med et nytt opplegg gjennom hele lørdagen, men så seg ikke i stand til å presentere et forslag før søndag.

– Det er stort, det er mange saker, og derfor må dette nødvendigvis ta tid. Jeg føler vi har en viss tidsfrist på oss, og den håper vi å kunne holde, uttalte Høyres finanspolitiske talsmann Svein Flåtten til NTB lørdag.

Miljø og skatt

Etter at regjeringen presenterte sitt opprinnelige budsjettforslag, har både Venstre og KrF lagt fram alternative budsjetter med en klar markering av egne saker.

KrF vil skrote alle kutt i formuesskatten, styrke budsjettets sosiale profil og ha mer penger til bistand.

Også Venstre krever endringer i modellen for formuesskatten og vil samtidig ha et grønnere skatte- og avgiftsopplegg.

Les også:

Klare KrF-forventninger til budsjettmøte søndagFortsatt «betydelig avstand» i budsjettsamtalerStortingsrepresentant jobber for PR-byråSeks av ti Høyre-velgere sier nei til store skattekutt

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Klare KrF-forventninger til budsjettmøte søndag

  2. Manglende respekt fra regjeringen irriterer KrF

  3. Budsjettforhandlinger hele helgen uten enighet

  4. Annonsørinnhold

  5. Høyre varsler krevende budsjettforhandlinger

  6. Budsjettforhandlinger fortsetter i helgen