Nå slipper du å ta vare på papirkvitteringene

Har du opplevd å rote bort taxikvitteringen? Neste gang du fyller ut reiseregning slipper du å levere lappen. Skatteetaten kutter nemlig kravet om papirkvittering - og sparer 1,2 milliarder kroner.

ENDRER: Skattedirektør Hans Christian Holte er svært fornøyd med at skattedirektoratet nå har kuttet kravet om at norske bedrifter leverer reiseregninger og kvitteringer fysisk.
  • E24
Publisert:

Fra 1. juli er ikke lenger norske bedrifter pliktige til å sende inn papirkvitteringer til skatteetaten.

Dette betyr at ansatte ikke lenger trenger å ta vare på alle reiseregninger og kvitteringer fysisk. Nå skal også dette legges om til å bli digitalt, skriver Dagens Næringsliv.

Med andre ord må det fortsatt leveres kvitteringer - men da i digitalform.

- Det vi hører fra regnskapsførere er at dette med reiseregninger står veldig høyt på folks irritasjonsliste, sier skattedirektør Hans Christian Holte til avisen.

Sparer penger

Nå skal dette altså gjøres noe med. Forrige uke ble rapporten «Forenklinger i bokføringsregelverket» publisert.

Ifølge rapporten kan de nye endringene fra Holte og Skattedirektoratet spare norske bedrifter for hele 1,2 milliarder kroner.

- Det er ganske mange millioner reiser som gjennomføres i norsk næringsliv årlig. dette gir muligheter for den effektiviseringen som mange har ønsket seg i flere år, sier styreleder Per Hanstad i Norsk Regnskapsstiftelse til Dagens Næringsliv.

Tatt tid

Ifølge Dagens Næringsliv ble det allerede i 2008 lagt frem forslag om å fjerne papirkvitteringskravet.

- Vi må gjøre nødvendige utredninger når vi gjør den typen endringer, så vi ikke risikerer at etterlevelsen og dokumentasjonen blir for svak. Det har ligget i kø med mange andre tiltak. Jeg er fornøyd med at det kommer nå, så kan man kanskje si det burde kommet før, sier Holte til avisen.

Videre avviser han at han tror endringen vil føre til fusk og svindel i norske bedrifter.

Les også:

Skattesnusk-siktet selskap fikk ren skatteattestSkatteoppgjøret klart på nettSkatteetaten anker ikke Gudesen-sakenNorges skattedirektør: - Vi tok feil

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Disse tiltakene skal spare næringsdrivende for 100 mill. i året

  2. Skatteetaten fant 14 milliarder som ikke var skattlagt

  3. Skatteetaten stanser bruk av tvangsmulkt midlertidig

  4. Solberg beklager skattetabbe i Nav-saken

  5. Skattedirektøren ikke fornøyd med politiets innsats