Budsjettpartene tror ikke på løsning i kveld

Regjeringen og Venstre og KrF møttes igjen tirsdag kveld. Mye arbeid gjenstår, er beskjeden fra forhandlerne.

SKEPTISK: Venstre-leder Trine Skei Grande tror ikke regjeringen og støttepartiene vil komme til noen enighet i løpet av kvelden.
  • NTB
Publisert: Publisert:Partene gjenopptok forhandlingene om neste års statsbudsjett i 17.30-tiden tirsdag.

Mandag la Venstre og Kristelig Folkeparti (KrF) nye forslag på bordet. Siden sist har regjeringspartiene brukt tiden til å tygge og regne på forslagene. En ny skisse skal nå gjennomgås med støttepartiene.

– Jeg vet ikke hvor mye vi kommer til å klare i dette møtet. Vi kommer nok til å holde på lenge, og vi blir nok ikke ferdige i kveld, sier Venstre-leder Trine Skei Grande på vei inn til møtet.

– Jeg håper vi kan komme nærmere hverandre i løpet av dette møtet. Det har kommet mange konstruktive innspill, men det er fortsatt en jobb å gjøre, sier KrF-leder Knut Arild Hareide. Han sier støttepartiene har flere spørsmål til regjeringen knyttet til den nye skissen, og at svarene de får vil være avgjørende for fremdriften.

Hareide bekrefter at inndekningen for flere av forslagene er en del av utfordringen og sier noen av forslagene til inndekning er «helt uakseptable».

Høyres parlamentariske leder Trond Helleland sier regjeringen har med et forslag som han mener ivaretar alle partienes ulike profiler.

– Vi håper det vil bli satt pris på, sier han.

Les også:

SV vil gi 5 milliarder mer til kommuneneIkke enighet om budsjettavtale for 2015 i EUKilder: Kan bli aktuelt å true med regjeringskriseKrF: Budsjettpause tydelig signal til regjeringen

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Grande: Flere dager unna en løsning

  2. Regjeringen og støttepartiene ikke enige om budsjett

  3. Tro og håp om budsjettfinale torsdag

  4. Budsjettenighet i natt

  5. Betalt innhold

    Venstre fikk ikke gehør for å avvikle nettolønnsordningen