Jensen klar på at skatten skal senkes

Mens regjeringen forhandler med samarbeidspartiene om neste års statsbudsjett, er finansminister Siv Jensen (Frp) klar på at skattetrykket skal ned både for privatpersoner og bedrifter.

TYDELIG: Finansminister Siv Jensen er klar på at hun vil senke skattene, men regjeringen har møtt stor motstand på forslaget sitt om å senke formueskatten.

Lise Åserud
  • NTB
Publisert: Publisert:– Regjeringen har sagt to ting klart og tydelig i sin politiske plattform. Det ene er at det samlede skattetrykket skal ned. Det andre er at vi skal forenkle systemet, sier Siv Jensen til Aftenposten.

Hun venter nå på rapporten fra det såkalte Scheel-utvalget, som kommer om en knapp måned. Rapporten sendes så ut på høring og skal vurderes i Justisdepartementet. Likevel er Frp-lederen krystallklar på at skattetrykket må ned for at norsk næringsliv skal kunne omstilles over i nye næringer når oljeaktiviteten blir mindre.

Selv om det i forhandlingene mellom Høyre og Frp og de to samarbeidspartiene KrF og Venstre har vært stor avstand om formuesskatten, varsler Jensen likevel mer av det samme. TV 2 meldte søndag kveld at regjeringspartiene har lagt konkrete skisser med alternative modeller for formuesskatten og barnetillegget for uføretrygdede på bordet i forhandlingene.

Jensen sier til Aftenposten at regjeringen setter i gang med å lette næringslivets omstillinger allerede i forslaget til statsbudsjettet for 2015. KrF vil vente på Scheel-utvalgets konklusjon før partiet bestemmer seg for om de vil gå inn for skatteendringer.

I de fire partienes samarbeidsavtale er man enig om at minstefradraget på lønnsinntekt skal heves. Videre står det at privat eierskap og sparing styrkes gjennom redusert formuesskatt og arveavgift, og bedre fradragsordninger for boligsparing, pensjonssparing og medeierskap.

Les også:

Budsjettforhandlinger hele helgen uten enighetSolberg: – Bred enighet om retningSolberg mener store omstillinger må til i NorgeKlare KrF-forventninger til budsjettmøte søndag

Publisert:

Flere artikler

  1. Nekter å gi én krone i skattelette til de rikeste

  2. Ny rapport: Ved å kutte denne skatten får man igjen dobbelt så mye i investeringer

  3. Høyre varsler ny skattefest for sine rike onkler

  4. Annonsørinnhold

  5. Åpner for å beholde formuesskatten

  6. Aps skatteopplegg fortsatt i det blå