FØR BØRSÅPNING: Netfonds ser børsen opp fra start

Meglerhus tror Oslo Børs vil stige 0,55 prosent.

TUT OG KJØR: Oslo Børs har i likhet med de globale aksjemarkedene opplevd et stemningsskifte denne uken.
Publisert:

"Vi tror Oslo Børs åpner opp i dag. Vårt "Fair Value estimat" for hovedindeksen er 356,5, opp 0,55%. Det ble en positiv avslutning på Wall Street i går kveld, i tillegg har utslagene på børsene i Asia i natt vært små. Totalt sett bør det derfor være rom for oppgang fra start på Oslo Børs", skriver Netfonds på sine nettsider fredag morgen.

Dow Jones-indeksen endte opp 0,1 prosent, mens S&P 500-indeksen endte opp 0,4 prosent. I Asia falt børsene noe tilbake i natt og i morgentimene , mens investorene syntes å være avventende etter en knalldag torsdag.

Både i Asia og USA er det stor spenning knyttet til arbeidsmarkedstallene for mai i USA. Det er ventet at de vil vise at arbeidsledigheten var på 9,8 prosent, mens det er ventet en vekst i sysselsettingen utenfor landbruket på 513.000 personer. Hvis veksten i sysselsettingen når de forventede 513.000, vil det være den kraftigste sysselsettingsveksten siden 1983.

Også Oslo Børs vil bli påvirket av den amerikanske sysselsettingen.

"Når det er sagt, vi venter at investorene vil være avventende frem til kl 14:30, da slippes jobb rapporten fra USA", skriver Netfonds.

Oppgang i Europa

Også på kontinentet ligger det an til en ny dag med børsoppgang.

De europeiske markedene steg alle med godt over 1 prosent torsdag, mens fredagen ser ut til å bli litt roligere. Basert på finansielle veddemål hos engelske bookmakere, skriver Reuters at Dax-indeksen i Tyskland vil stige 0,5 prosent, mens Cac 40-indeksen vil stige 0,4 prosent. FTSE-indeksen i London ventes å åpne sidelengs.

Oljeprisen faller

Etter å steget nesten 5 prosent fra bunnen på 69,55 dollar 25. mai, faller oljeprisen litt tilbake fredag morgen.

Klokken 08.00 omsettes et fat nordsjøolje for levering i juli for 75,04 dollar, ned 0,4 prosent sammenlignet med torsdagen.

Amerikansk WTI-olje for levering i samme måned ligger fortsatt - mot normalt - litt under nordsjøoljen i pris: 74,22 dollar fatet.

Les flere nyheter hos E24.

Publisert: