Super-keeper reddet Brann

(Levski Sofia - Brann 0-0) Ivar Rønningen (26) slet benken i Vålerenga og Lillestrøm. Nå kan hans suverene keeperspill sikre Brann plass i Champions League.

Publisert:

Ved hjelp av god forsvarsorganisering, mye løping og ikke minst eminente Ivar Rønningen, sikret Brann seg i går et godt utgangspunkt foran returoppgjøret mot Levski Sofia hjemme i Bergen om en uke.

Går Brann videre til neste kvalikrunde, vil de etter all sannsynlighet møte Galatasaray. Tyrkerne vant nemlig 2-0 hjemme mot Vllaznia Shkoder fra Albania.

Stor tillit

- Jeg har fått stor tillit av Teitur. Det betyr mye. Nå kan jeg konsentrere meg om å spille fotball uten å være redd for å bli plassert på benken i neste kamp, sier Rønningen til VG.

- Det er farlig å tenke på at jobben nå er gjort. Selv om utgangspunktet er godt, så må vi regne med en tøff returkamp. Men jeg tror nok vi går videre, sier Rønningen.

Da Magnus Kihlstedt ble skadet midt i mai kom Rønningen inn og gjorde det så bra at annetvalget på det svenske landslaget også ble annetvalg i Brann.

- Jeg trives godt i Bergen. Klubben er mye mer profesjonell enn Vålerenga. I tillegg er miljøet unikt blant spillerne og trenerne. Jeg er fortsatt bitter på Vålerenga etter den avskjeden jeg fikk. Men nå er fokus rettet mot neste kamp, sier Rønningen, som spilte sin første Europa-cup-kamp i går.

Lykkes med taktikken

Hans gode opptreden i eliteserien har også fått keepertrener på landslaget Erik Thorstvedt til å legge merke til 26-åringen.

- Spill i Europa-cupen gav mersmak. Får håpe vi går videre til gruppespillet, sier han.

Teitur Thordarson mener Brann nå har et godt utgangspunkt foran returmøtet.

- I dag lyktes taktikken hundre prosent. Spillerne var disiplinerte. Thorstein (Helstad) og Petter (Furuseth Olsen) hadde en vanskelig jobb på topp. De skal ha ros for den innsatsen de la ned.

- Nå håper jeg vi vil være i stand til å føre returkampen på våre premisser. Vi må unngå kontringer. Der er de gode, sier Thordarson.

Publisert: