Paal Frisvold ny leder i Europabevegelsen

Kampvotering måtte til for å finne Europabevegelsens nye leder.

JA-LEDER: Paal Frisvold skal få Norge inn i EU.
Publisert:

EØS-eksperten og E24-spaltist Paal Frisvold ble søndag valgt som ny leder i Europabevegelsen.

Frisvold tar over som leder etter Svein Roald Hansen.

Tøff lederstrid

Kampen om ledervervet har vært hard, og valgkomiteens innstillingen til ny leder ble ikke forelagt landsmøtet før fredag.

Valgkomiteen falt til slutt ned på Arve Thorvik som sin lederkandidat.

Flere delegasjoner på landsmøtet ville derimot ha en annen leder, og fremmet Paal Frisvold. Dermed måtte landsmøtet stemme på to forskjellige kandidater, et valg som Frisvold til slutt vant med 39 stemmer mot Thorviks 22 stemmer.

– Dette er rett og slutt for dumt. Jeg er gjort til latter. Hele valget har vært amatørmessig gjennomført. Det her kunne jeg klart meg foruten. Totalt uventet ble jeg oppringt midt i uken og spurt om jeg ville stille. Det kom jeg til at jeg ville, fortutsatt at det ikke var noen motkandidat. Og så skjer dette, sier Thorvik opprørt til NTB.

David Hansen og Ingrid Langerud ble valgt som nestledere i Europabeveglsen.

E24-spaltist

Frisvold er basert i EU-hovedstaden Brussel, og jobber for miljøstiftelsen Bellona. Han har tidligere drevet rådgivningsbyrået Brusselkontoret, hvor han nå er styreleder. Har også bakgrunn fra Norges Rederiforbund, OECD- og Efta-sekretariaet og den norske ambassaden i Beijing.

– Det er 1.089 kilometer fra Oslo til Brussel, mens det er 1.152 kilometer fra Oslo til Tromsø. I det nye Europa uten grenser er det ikke noe godt argument mot meg at jeg bor i et annet land, sier Frisvold til NTB.

Den nyvalgte lederen er også spaltist hos E24, og kommenterte senest i slutten av mai EØS-avtalen. Frisvold kom der med en anbefaling til Sverige om å sjekke vår EØS-avtale .

Flere Frisvold-kommentarer:

Til forsiden

Publisert: