- Vi har en humpete vei foran oss

Presidenten i den europeiske sentralbanken advarer mot å glemme finanskrisen.

BEKYMRET: Sentralbanksjef Jean-Claude Trichet.
Publisert:

Jean-Claude Trichet, president i den europeiske sentralbanken, advarer verdens politiske ledere om at de ikke må glemme å ta lærdom av den globale økonomiske krisen.

Han mener det er ekstra viktig nå som det er tegn på at det verste er over, melder Bloomberg.

- Den største tabben vi kan gjøre er å glemme hastverket i og viktigheten av å motvirke fremtidige kriser, sa han på den årlige konferansen til den amerikanske sentralbanken.

Ifølge Trichet handler det om å være intellektuelt og idémessig forberedt på å gjøre det man kan, på hver sin front, for å hindre en gjentagelse av de dramatiske begivenhetene i fjor høst.

- Nå som vi ser noen tegn på at den virkelige økonomien er begynt å komme ut av perioden med fritt fall, som overhodet ikke betyr at vi ikke har en vanskelig vei foran oss, så vil det være den største av alle feiltagelser å glemme betydningen og det påtrengende ved denne oppgaven, sa Trichet.

Han er skeptisk til rent mekaniske regelverk. stedet anbefalte han en stor grad av skjønn, kombinert med et regelbasert rammeverk for avgjørelser, som en fornuftig modell for sentralbanker i fremtiden.

Les flere nyheter på E24

Publisert: