FINANSMINISTER KRISTIN HALVORSEN: - Norge ville tapt milliarder på Frp

Finansminister Kristin Halvorsen mener Norge hadde tapt milliarder hvis Frp hadde forvaltet oljefondet.

Sigurdsøn, Bjørn
  • E24
Publisert:

Halvorsen mener Norge hadde vært flere milliarder kroner fattigere dersom Frp hadde fått gjennomslag for sine forslag om å selge olje til fast pris.

- Fremskrittspartiet har flere ganger foreslått å selge oljen gjennom prissikring. Det skjedde blant annet i 1999 da oljeprisen var på 10 dollar fatet. Man kan tenke seg hvor dårlig butikk det hadde vært, sier finansminister Kristin Halvorsen til Dagens Næringsliv (DN).

Les også: Halvorsen: Finanskrisen ville vært verre med Frp

40 milliarder

Hun viser blant annet til at i 2007 Fremskrittspartiet i 2007 ønsket å selge fremtidig olje til 52 dollar fatet.

- Da hadde oljeprisen falt fra 78 dollar i august året før til 52 dollar fatet. Hvis vi hadde fulgt Frps forslag hadde landet tapt 40 milliarder kroner bare frem til mai å år, sier finansministeren.

Kan være fornuftig

Frps Gjermund Hagsesæter sier at Frp aldri har fremmet forslag om å selge olje til fast pris, men innrømmer at partiet mener det er fornuftig å sikre oljeprisen i futuremarkedet for å unngå at oljeproduksjon skal være gjenstand for spekulasjon.

- Vi har reist spørsmål overfor finansministeren om det er mulig å selge fremtidig oljeproduksjon i futuremarkedet da oljeprisen var på 150 dollar fatet, sier Hagesæter til DN.

Les flere saker på E24

Publisert:

Flere artikler

  1. Halvorsen: Finanskrisen ville vært verre med Frp

  2. - Ikke tilfredsmed Oljefondet

  3. Oljen hindrer valutasamarbeid

  4. Olsen fikk politisk juling

  5. - Dommen blir nok brukt i lærebøker