Antall arbeidssøkere øker for første gang siden april

Oslo-tiltak får deler av skylden for et hopp i antallet helt ledige og arbeidssøkere.

Arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte.
Publisert:

– Etter en sammenhengende nedgang siden midten av april, har antallet arbeidssøkere økt denne uken. Dette skyldes i all hovedsak at flere er blitt permittert på full tid, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte i en melding.

Antallet helt arbeidsledige i Norge har økt med 2.200 siden tirsdag i forrige uke og er nå på 101.200 personer, viser nye tall fra Nav. Dette utgjør 3,6 prosent av arbeidsstyrken.

Antallet helt ledige økte også noe i sommer, viser denne figuren.

Flere permitterte

23.600 av de som er registrert som helt ledige, er permitterte. Permitteringstallene har økt med 1.900 siden forrige uke.

– Det er særlig i Oslo at antallet permitterte har økt som følge av de nye smitteverntiltakene som trådte i kraft i går, sier Holthe.

Bruttoledigheten, som er summen av antallet helt ledige og arbeidssøkere på tiltak, er på 115.700 personer, eller 4,1 prosent av arbeidsstyrken. I tillegg er 72.900 personer registrert som delvis arbeidsledige.

Totalt er det registrert 188.600 helt ledige, delvis ledige og arbeidssøkere på tiltak hos Nav. Dette er 2.600 flere enn forrige uke.

Økningen i arbeidsledige er sterkest for de mellom 20-40 år. Og ledighetsveksten er sterkere blant menn enn blant kvinner, viser tallene fra Nav.

Les også

Oslo stenger treningssentre, kinoer og teatre - innfører full skjenkestopp

Les også

Sats stenger 53 treningssentre i Oslo og Bergen

Les også

Siste kveld på byen i Oslo: – En slags gravøl for utelivsbransjen

Reiseliv og transport hardest rammet

Det er innen reiseliv og transport at antallet permitterte har økt mest siden forrige uke, med 1.500 flere. Reiseliv og transport er yrkesgruppen med høyest andel permitterte, med 7,8 prosent av arbeidsstyrken. Innen serviceyrker og annet arbeid har antallet permitterte økt med 200. I de andre yrkesgruppene har det vært mindre økninger eller antallet permitterte har gått ned.

Økningen i antallet permitterte siden forrige uke må sees i sammenheng med innføring av strengere smitteverntiltak i Bergen og Oslo, skriver Nav i meldingen.

Fra lørdag 7. november ble blant annet treningssentre og kulturvirksomheter stengt i Bergen, og det ble innført skjenkestopp i restauranter og utesteder. I Oslo trådte de nye coronatiltakene i kraft mandag midnatt, med stenging av fritids- og kulturvirksomheter samt full skjenkestopp, med en varighet på tre uker i første omgang.

Les på E24+

Flyselskapet refunderte, men reisebyrået holdt tilbake pengene. Slik kan du få det du har krav på.

Les på E24+

Fjord Line-sjefen permitterte hundrevis – så mistet han selv jobben

Les på E24+

Tør ikke lenger forsikre reiseselskaper: – Kan dytte mange reisearrangører utfor stupet

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om