Coronapolitikk

Trondheim tillater skjenking – men bare til mat, og kun ved bordet

Fra klokka 18 torsdag kan skjenkestedene i Trondheim på ny åpne kranene og servere gjestene sine alkohol.

Endelig blir det mulig å ta seg en utepils på Solsiden i Trondheim igjen.

Gorm Kallestad / NTB
  • NTB
Publisert: Publisert:

De nye reglene ble vedtatt på formannskapsmøtet i kommunen torsdag og innebærer blant annet at det igjen blir tillatt med skjenking av alkohol.

Skjenkingen må avsluttes klokka 22, og det kan bare serveres alkohol til dem som har bestilt bord og når det serveres mat til drikken.

Formannskapets vedtak gjelder allerede fra klokka 18 torsdag, og innebærer et svært forsiktig første skritt mot gjenåpning av Trondheim. Det ble bare gjort små endringer i forslaget fra kommunedirektøren, ifølge Adresseavisen.

I den reviderte coronaforskriften tillates treningssentrene å holde åpent for kommunens beboere og under strenge smittevernregler. Det samme gjelder blant annet svømmehaller, badeland, spaanlegg, hotellbasseng og «lignende».

Antallet gjester på sammenkomster i private hjem økes samtidig fra to til fem.

Les også

– Vi mangler folk og vi mangler kompetanse

Les også

Coronapasset rulles ut

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Coronapolitikk
  2. Trondheim
  3. Alkohol
  4. Coronaåret
  5. Utelivsbransjen

Flere artikler

  1. Restaurant og uteliv øyner forsiktig håp: – Vi må åpne

  2. Forsiktig jubel i utelivet: – Tør ikke si dette er den siste skjenkestoppen

  3. Trondheim strammer inn: – 200 nærkontakter på én smittet

  4. Flere kan samles og skjenking til midnatt: Nå er Norge i trinn 2 av gjenåpningen

  5. Første trinn starter fredag