Ny børsnedtur i USA

Nok en gang skremmes aksjemarkedet nedover.

Publisert: Publisert:

Ikke en dag uten negative makroøkonomiske tall - slik virker hverdagen å være i USA.

Tirsdagen ble krydret med tall som viste at byggingen av nye boliger er på det laveste nivået på 17 år, og at produsentprisene stiger i den raskeste takten på 27 år. Tallene gjør at mange frykter at stagflasjonen (se faktaboks) er i ferd med å sette seg i USA.

De store indeksene faller imidlertid ikke like kraftig som mandag. Dow Jones-indeksen er ned med 1,2 prosent, S&P 500-indeksen faller med 1,1 prosent og Nasdaq-indeksen er ned med 1,3 prosent.

Følg det amerikanske aksjemarkedet med E24 Børs.

Det er er nok en gang finansaksjene som skaper mest hodebry, og finansindeksen faller med 2,6 prosent, ifølge Bloomberg. Forsikringsgiganten AIG og investeringsbanken Lehman Brothers faller begge over 5 prosent etter at analytikere trekker frem at begge selskapene kan bli rammet av nye store nedskrivninger.

Les også: Børsene skremmes av svake USA-tall

Også boligbyggerne faller. Bloomberg skriver at selskapene Centex Corp. og Pulte Homes faller til sitt laveste nivå på tre uker etter de triste tallene for boligbyggingen

Markedet biter seg også merke i at tidligere IMF-topp Kenneth Rogoff tror at krisen langt i fra er over i USA og forventer at en storbank skal gå overende.

Les også: Spår storbank-kollaps i USA

På den positive siden er energiselskapene som stiger. Oljeprisen har mandag kveld tikket forsiktig oppover til 114,50 dollar per fat for amerikanske lettolje, og det gir et lite løft for oljeselskapene.

Flere nyheter på E24.

Publisert: