Telenors anke utsatt - IGJEN

Telenors ankesak i Russland er blitt utsatt igjen, og vil ikke bli behandlet før om et halvt år.

UTSATT: Telenors russiske ankesak er utsatt nok en gang.
  • Aleksander Nordahl
  • Geir Seljeseth - Moskva
Publisert:

Telenors

OSE

TEL

anke skulle behandles i den lokale rettsinnstansen i Tyumen i Sibir, men den sibirske domstolen bestemte seg for å utsette saken nok en gang. Det melder Reuters.

Årsaken til utsettelsen skal ha vært at Farimex ville utsette saken til Telenors sak mot Farimex i USA er behandlet. Dette ble innvilget av den sibirske retten, og ankesaken er nå utsatt til 24. mars 2010.

- Slik jeg har forstått det skal en slik administrativ utsettelse som den de gjorde i juni kun skje i en måned, sier kommunikasjonsdirektør Anna Ivanova-Galitsina i Telenor Russland til Aftenposten.

Den gang utsatte de i over tre måneder. Nå går de enda lengre og utsetter i et halvt år.

Det store problemet til Telenor er at så lenge det ikke er ferdigbehandlet i Tjumen,så kan heller ikke saken gå videre til høyesterett i Moskva.

Ikke overraskende

Utsettelsen kommer derimot ikke som noen overraskelse for Telenor.

- Dette var vel ikke akkurat uventet. Vi hadde spådd dette som det mest sannsynlige utfallet, sier kommunikasjonsdirektør Dag Melgaard i Telenor til E24.

Melgaard tror årsaken til utsettelsen skyldes frykt fra Farimes sin side.

- Vi tolker dette som om Farimex ikke vil ha denne saken ut av Sibir, sier Melgaard.

Lunsj med Putin

Dermed fortsetter Telenors russiske saga, og konsernsjef Jon Fredrik Baksaas' lunsj med statsminister Vladimir Putin på tirsdag hjalp lite.

Tirsdag var Baksaas en av 15 utenlandske næringslivsledere som hadde lunsj med statsminister Vladimir Putin i Russland.

Selv om striden om Vimpelcom - hvor en russisk rett har beordret arrest i Telenors

OSE

TEL

Vimpelcom-aksjer - ikke var tema under lunsjen med Putin, legger ikke Baksaas skjul på at nettopp Vimpelcom-striden er en viktig årsak til at han velger å bruke tiden sin i Moskva.

- Vi ser jo etter muligheter her også, og ser et potensial i at rettssaken i neste omgang kan flyttes til Moskva, sier Baksaas til nyhetsbyrået Reuters.

Les også:

Følg Telenor på E24 Børs!

Dette er saken

Telenor er havnet i en skikkelig russisk knipe, hvor de forsøker å heve arresten som er tatt i dets Vimpelcom-aksjer til en verdi av rundt 10 milliarder kroner.

Det er tatt arrest i aksjene etter at en liten aksjonær i Vimpelcom saksøkte Telenor for å ha påført Vimpecom tap i forbindelse med kjøp av et teleselskap i Ukraina, hvor Telenor eier et konkurrerende selskap.

Den lille aksjonæren Farimex fikk medhold i anklagen, og ettersom Telenor ikke har betalt erstatning er det tatt arrest i Vimpelcom-aksjene, og disse vil bli tvangssolgt for å dekke erstatningskravet dersom Telenor taper saken.

Les også:

Til forsiden

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Telenorsjefen i lunsj med Putin

  2. Hevder Putin stanset Telenor-tvangssalg

  3. Telenor: - Politikerne har hatt mer å si enn noen aner

  4. Telenor-anke utsatt igjen

  5. Telenor forberedt på å miste VimpelCom