Kommunene krever 772 millioner fra konkursboet etter Terra

Kommunene vil ha dobbelt så mye som Terra-konkursboet kan bla opp. Det kommer frem i bostyrets redegjørelse som legges frem nå.

Publisert:

Det kommer frem i Terra-konkursbostyrets foreløpige redegjørelse til Oslo Byfogdembete.

Totalt er det meldt 61 krav til boet, på totalt 803,6 millioner kroner.

Inkludert i dette beløpet er krav fra kommunene som hevder de ble lurt av Terra Securities på 771,8 millioner kroner - nok til å dekke tapene de i går vedgikk å ha lidt.

I går sa kommunene at de har tapt 688 millioner kroner på sine risikable obligasjonsinvesteringer.

- Hvor mye kommunene har krav på nå avhenger av hvor stort tapet er når sluttregningen foreligger, sa bostyrer Jon Skjørshammer.

Advokaten understreket at boet ikke la mer vekt på kommunene, selv om det er den kreditoren som har fått mest oppmerksomhet i media.

- Alle kreditorer skal behandles likt, og kommunene vil ikke bli prioritert selv om kravet er stort, presiserte han.

Har halvparten

I alt har boet 402,4 millioner kroner på konto. Det er nok til å dekke halvparten av kravene som er kommet inn til konkursboet.

Av eiendelene i boet utgjør 172,7 millioner oppgjør fra tvangssalget av kommuneobligasjonene.

- Innestående på kontoen vil bli utbetalt så snart boet har gjennomgått og vurdert dokumentasjonen som dokumenterer kommunenes separatistrett, heter det i bostyrer Jon Skjørshammers redegjørelse for hva som finnes av verdier etter Terra-konkursen.

Det betyr at kommunene først vil få utbetalt de 172,7 millionene som gjenstår etter flause-investeringene når det blir klart om det er juridisk riktig at pengene går direkte til dem, og ikke skal deles med ansatte i Terra Securities og andre kreditorer.

Meglerne vil ha sitt

Til boet i Terra Securities har også 36 Terra-ansatte meldt inn krav. Totalt vil de ha ut 21,9 millioner kroner.

Dette betyr at bare omlag halvparten av de 73 ansatte har fremmet krav mot konkursboet Terra Securities.

I snitt krever de Terra-ansatte som til nå har fremmet krav 608.000 kroner hver. Fristen for å melde inn krav har imidlertid ikke gått ut, og flere medarbeidere i Terra Securities kan derfor kreve penger.

Les også: Terra-meglerne vil ha ut 49 bonusmillioner

Publisert: