Full øl-krig

Bryggeriene Ringnes og Hansa sloss om ølhundene.

DYR GLEDE: I hvert fall om vi skal tro oversikten til Pintprice.
  • E24
Publisert:

Nordmenn drikker tilsammen rundt 250 millioner liter øl, og kampen om å kapre gunsten hos ølhundene blir stadig tøffere. Det skriver Finansavisen fredag.

Ringnes vinner på pub

Storebror Ringnes kaprer stadig kunder fra Hansa, og har en markedsandel på 66 prosent hos landets utesteder. Ifølge beregninger Finansavisen har gjort, omsettes det øl for rundt seks milliarder kroner årlig i Norge.

- Uteliv er et viktig segment for oss. De avtalene vi har fått på uteliv i det siste kommer av at vi kan levere en totalpakke med produkter som er veldig gode. Vi vet hva våre kunder og forbrukere vil ha, sier utelivsdirektør José de Sousa i Ringnes til avisen.

Kapret storkunde

I løpet av fjoråret kapret Ringnes Innkjøpsgruppen av Hansa. Dette selskapet står for levering til blant andre Choice Hotels, Peppes Pizza og Friday's.

- Vi ser at vi ikke kan levere varer til disse grupperingene og samtidig tjene penger på det, sier administrerende direktør Lars Midtgaard i Hansa Borg til Finansavisen.

Hansa i vest

Vestlendingene ser imidlertid ut til å være trofaste mot sitt Hansa-øl, og står fortsatt sterkest her.

- Vi står også sterkt i Trondheim, på Sørlandet og i Østfold, sier Lasse Eliassen i Hansa Borg til Finansavisen.

Mest Hansa-øl drikkes det på Zachariasbryggen i Bergen. Her drakk gjestene tilsammen 540.000 halvlitere ifjor.

Puben The Scotsman på Karl Johans gate i Oslo og utstedet Beverly i Stavanger kniver om å selge mest Ringes-øl. De to solgte i fjor henholdsvis 432 og 494 tusen halvlitere.

Les også den utrolige historien om den profesjonelle øldrikkeren som fikk alkoholproblemer, og saksøkte bryggeriet han jobbet for.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Vi drikker mer øl

  2. Ekstrem etterspørsel i sommer kan føre til at bryggeriene går tom for bokser

  3. Kan bli bryggeristreik frå laurdag

  4. Ølsalget synkerfor fjerde år på rad

  5. - Vi drikker utepils for 125 mill. i dag