Stortinget avlyser spørretimen

Stortinget har sett seg nødt til å avlyse onsdagens ordinære spørretime. De 169 representantene har øyensynlig ikke kommet på ett eneste spørsmål de vil stille til regjeringen.

AVLYST: Statsminister Jens Stoltenberg og Frps leder Siv Jensen under spørretimen i Stortinget forrig onsdag. Kommende onsdag er det ingen som har lyst tili å spørre om noe, og den ordinære spørretimem er dermed avlyst. Men den muntlige spørretimen skal gå som vanlig.
Publisert: Publisert:

– Jeg kan ikke si om det har skjedd før at spørretimen må avlyses fordi det ikke foreligger noen spørsmål. Det har iallfall ikke hendt i min tid, og jeg har vært her en stund, sier leder Harald Grønn i stortingssekretariatet til NTB.

Han våger ikke gi noen forklaring på fraværet av nysgjerrighet og spørrelyst som akutt synes å ha rammet landets nasjonalforsamling, men peker på at det er stor aktivitet i Stortingets komiteer om dagen. Før sommeren skal 200 saker behandles.

Fremskrittspartiets landsmøte kan by på en alternativ, om enn noe spekulativ forklaring på det sviktende tilfanget av spørsmål. Stevnet kan rett og slett ha stjålet oppmerksomheten til partiets representanter, som ellers er blant de mest aktive i stortingssalen. At statsrådenes svar fra tidligere spørretimer kan ha lagt en demper på den iver en stortingsrepresentant bør føle og erstattet den med taus resignasjon, er en annen og enda mer spekulativ årsaksforklaring.

Hva det skyldes at Høyres Bjørn Lødemel trakk tilbake spørsmålet han i utgangspunktet hadde tenkt å stille kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV), vites ikke. Uansett får vi ikke høre hennes svar på de særskilte utfordringer som møter elever med nynorsk som hovedmål denne uka.

Spørsmålstørken til tross, den muntlige spørretimen går som planlagt onsdag klokken 10, med statsrådene Navarsete, Halvorsen og Huitfeldt til stede.

Det er å håpe at opposisjonen har klekket ut noen spørsmål innen da, ellers kan timen som Stortinget i utgangspunktet har satt av, bli en heller langdryg affære.

Publisert: