Mener Europa mangler troverdighet i IMF

Mexicos sentralbanksjef Agustín Carstens mener en representant fra vekstlandene burde få toppvervet i IMF.

Mexicos sentralbanksjef Agustin Carstens ankommer her finansdepartementet i Brasilia, der han onsdag denne uken møtte Brasils finansminister Guido Mantega.
Publisert: Publisert:

Carstens uttalte seg om Europas ambisjoner mens han onsdag var på besøk i Brasil for å fremme sitt kandidatur til å overta posten etter Dominique Strauss-Kahn, som sitter fengslet i New York, siktet for voldtektsforsøk.

Carstens møtte Brasils finansminister Guido Mantega i Brasilia, to dager etter at Frankrikes finansminister Christine Lagarde var i Brasil i samme ærend.

Carstens mener at finanskrisen i Hellas, Portugal og Irland som EU ennå ikke har kontroll over, gjør at Europa mangler troverdighet til å lede IMF.

Han sa at eurolandene trenger å iverksette troverdige programmer for å håndtere krisen som kan støttes av EU og IMF.

Kandidaturet til Carstens møter motstand fra mange europeiske land som ønsker å fortsette tradisjonen med en europeer i ledelsen av IMF og en amerikaner i Verdensbanken.

Lagarde regnes som den sterkeste kandidaten, med støtte fra de fleste land i Europa.

Også Brasil, som lenge har ment at vekstøkonomiene i den tredje verden burde ha sterkere representasjon i ledelsen av internasjonale organisasjoner, skal ifølge regjeringskilder foretrekke Lagarde fordi de mener hun ville ha større tyngde til å få gjennom nødvendige reformer.

Publisert:
Gå til e24.no