- Bedre for passasjerene uten SAS

SAS som nordisk flykonsern har ingen fremtid, mener førsteamanuensis Espen Andersen ved institutt for strategi og logistikk ved Handelshøyskolen BI.

  • NTB
Publisert:

Han beroliger samtidig norske flypassasjerer med at livet på reise kan bli bedre uten SAS. Verre kan det bli for selskapets ansatte.

I en artikkel på E24 skriver Andersen at det foreligger to hovedalternativer for SAS. Det ene er å bli kjøpt av Lufthansa, det andre er at selskapet går konkurs.

I begge tilfeller vil fly og folk være der fortsatt. Andersen mener innenrikstrafikken i Norge ikke vil bli vesentlig endret om SAS blir kjøpt av Lufthansa eller den andre europeiske giganten, British Airways.

Derimot tror han oversjøisk trafikk som i dag går fra Kastrup vil bli dirigert via knutepunktene som den eventuelle europeiske kjøperen bruker i dag, enten det er i Frankfurt og München eller i London og Paris.

Andersen mener at uansett hva som skjer er det ikke mulig å fortsette med en gammeldags struktur der tre land har spesielle interesser å ivareta. Heller ikke kan det fortsette som nå med 39 forskjellige fagforeninger som bare ser sine egne interesser og ikke selskapets.

Les Espen Anderers kommentar: Dette kan skje med SAS

Les også:

Flere nyheter på E24.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Scandinavian Airlines (SAS)

Flere artikler

  1. Spår dyrere flybilletter

  2. Kjos bekrefter Lufthansa-kontakt

  3. Flyanalytiker om Lufthansas Norwegian-interesse: – Kan være et utspill i en større strategisk plan

  4. Vil dytte Norwegian ned fra lavpris-pallen

  5. Grønt lys for flyoppkjøp