- Bedre for passasjerene uten SAS

SAS som nordisk flykonsern har ingen fremtid, mener førsteamanuensis Espen Andersen ved institutt for strategi og logistikk ved Handelshøyskolen BI.

Meek, Tore/ILLUSTRASJON
  • NTB
Publisert:,

Han beroliger samtidig norske flypassasjerer med at livet på reise kan bli bedre uten SAS. Verre kan det bli for selskapets ansatte.

I en artikkel på E24 skriver Andersen at det foreligger to hovedalternativer for SAS. Det ene er å bli kjøpt av Lufthansa, det andre er at selskapet går konkurs.

I begge tilfeller vil fly og folk være der fortsatt. Andersen mener innenrikstrafikken i Norge ikke vil bli vesentlig endret om SAS blir kjøpt av Lufthansa eller den andre europeiske giganten, British Airways.

Derimot tror han oversjøisk trafikk som i dag går fra Kastrup vil bli dirigert via knutepunktene som den eventuelle europeiske kjøperen bruker i dag, enten det er i Frankfurt og München eller i London og Paris.

Andersen mener at uansett hva som skjer er det ikke mulig å fortsette med en gammeldags struktur der tre land har spesielle interesser å ivareta. Heller ikke kan det fortsette som nå med 39 forskjellige fagforeninger som bare ser sine egne interesser og ikke selskapets.

Les Espen Anderers kommentar: Dette kan skje med SAS

Les også:

Flere nyheter på E24.

Her kan du lese mer om

  1. Scandinavian Airlines (SAS)
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. - Vi er for mange bak hvert fly

  2. - SAS går i minus selv om vi flyr gratis

  3. - Bare tull om SAS

  4. Annonsørinnhold

  5. - Vi er på smertegrensen

  6. Moody's mister troen på SAS