OVER 60 % AVKASTNING: Årets beste aksjefond

Ingen over, ingen ved siden – her er årets beste aksjefond.

  • Øyvind Henriksen
Publisert: Publisert:

Aksjefondet DnB Nor Miljøinvest knuser konkurrentene i kampen om å bli årets beste aksjefond.

Følg utviklingen i dine fond og aksjer på Børs24.

Ved børsslutt torsdag hadde fondet så langt i år en avkastning på 62,74 prosent. Det er 14 prosentpoeng bedre enn nummer to, aksjefondet Landkreditt Kina.

Aksjefondet har plassert noen av pengene i aksjer på Wall Street, og den endelige årsavkastningen blir derfor ikke klart før etter årets siste børsdag i USA, som er nyttårsaften. Men man kan allerede nå slå fast at ingen andre fond vil gå forbi på det som er igjen av oppløssiden.

Tror på godt 2008

DnB Nor Miljøinvest spesialiserer seg på investeringer i alternativ energi. Pengene investeres blant annet i selskaper som lager vindmøller og solceller. Fondet forvaltes av Jon Sigurdsen og Per Henrik Græsberg.

Græsberg tror på gode resultater også i 2008.

- Når man får så mye som 60 prosent så er det flask, men jeg tror vi neste år kanskje kan få en avkastning et sted på mellom 15 og 20 prosent. Hvis alt går som det skal, kan det ende på 25 prosent, sier Græsberg.

Energisikkerhet

Han mener det er mer en idealisme som driver verdien av aksjefondet oppover.

- Den globale oppvarmingen gjør det opportunt for politikerne å snakke om å redde verden, men det som de bryr seg vel så mye om er energisikkerheten for sin nasjon. Europa ønsker å blir mindre avhengig av russisk gass og USA ønsker å bli mindre avhengig av ustabile regimer i sin energileveranse, sier Græsberg.

- Enkelte mener den raske veksten i miljøaksjene bærer preg av en bobletilstand?

- Vi har en miljøbølge nå, men jeg tror ikke det er noen boble. I motsetning til internettboblen har vi her selskaper som allerede tjener penger og mange som allerede har solgt neste års produksjon. Det er ikke slik som det var med internettboblen. Da satset man jo på tro, håp og kjærlighet, sier Græsberg.

Kina-fond på andreplass

Årets nest beste aksjefond, Landkreditt Kina, ligger an til en avkastning på 48,7 prosent. Akjsefondet spesialiserer seg på investeringer i kinesiske aksjer gjennom Hong Kong-børsen. Årets tredje beste aksjefond er Odin Maritim, med en avkastning på 36 prosent.

Sjekk dine fond og aksjer på Børs24.

Publisert:

Flere artikler

  1. Norges eneste fond som tjener penger

  2. Kollaps for vinnerfond

  3. Her er årets verste aksjefond

  4. Nordmenn elsker Kina

  5. Vinnerfond på jumboplass