Tvenge fronter ny eiendomsgigant

Torstein Tvenge er en av de to største eierne i den gigantiske nye eiendomskjempen Norwegian Property, som blant annet har kjøpt Aker Brygge.

Publisert:,

- Vi blir den største eiendomstilbyderen når vi går på børs i løpet av annet halvår i år. Utsiktene for eiendomsmarkedet er veildig lyse. Det er ikke mange tomme næringseiendommer nå, sa Knut Brundtland, styreleder i nyskapningen Norwegian Property, på en pressekonferanse i formiddag.

Tvenge ser penger

I styret sitter også den profilerte investoren Torstein Tvenge, som er nest største eier i det nye selskapet med en eierandel på drøyt 11 prosent. Størst er A. Wilhelmsen som sitter på nærmere 25 prosent. De to har i stor grad fått sin solide eierandel i selskapet gjennom salg av eiendommer til selskapet.

Selskapet har allerede investert 10 milliarder kroner i et 30-talls næringseiendommer i Oslo og Stavanger de siste dagene. Den mest kjente er Aker Brygge.

Enorm interesse

Ytterligere 5 milliarder kroner skal også brukes til nye eiendomsinvesteringer i de største norske byene i tiden fremover. Ifølge Brundtland har det vært enorm interesse for å bli med på dette gigantiske eiendomsprosjektet.

-Da vi skulle ut og hente 1,8 milliarder kroner så meldte det seg interessenter med fem ganger så mye penger (9,3 milliarder kroner), sier han.

Hans fremste oppgave fremover blir å bygge opp en organisasjon på 15-20 mennesker og å gjøre selskapet klart for børs.