KrF vil sende Tangen-ansettelsen tilbake til Norges Bank

KrF støtter kritikken representantskapet har kommet med i ansettelsen av ny oljefondssjef, men mener hovedstyret i Norges Bank må finne en løsning.

Påtroppende oljefondssjef Nicolai Tangen
  • NTB
Publisert:

– Vi mener representantskapets har kommet med berettiget kritikk når de peker på at det er mulige interessekonflikter og at disse er i strid med de etiske regelverket til sentralbanken. Vi forventer at risikoen for slike interessekonflikter skal bort, sier finanspolitisk talsperson Tore Storehaug til NTB.

KrF peker på hovedstyret i Norges Bank for å løse mulige interessekonflikter.

– Stortinget skal ikke ta stilling i en konkret ansettelse i Norges Bank. Å ansette oljefondssjef er en oppgave som Stortinget har gitt til hovedstyret i Norges Bank i sentralbankloven, sier Storehaug.

LES OGSÅ: Dette er Tangen-saken (+)

Ansettelsen av Nicolai Tangen som ny oljefondssjef var gjenstand for høring i Stortinget forrige uke. Det er allerede klart at Arbeiderpartiet, SV, Senterpartiet og Rødt mener at Tangen ikke kan tiltre så lenge han er eier i hedgefondet AKO Capital.

Ansettelsen av Tangen var tema da KrFs stortingsgruppe møttes mandag. Storehaug sier Stortinget må ta stilling til brevet fra representantskapet.

– KrF deler også representantskapets uro for at arbeidet mot skatteparadis kan bli svekket. Arbeidet mot aggressiv skatteplanlegging bør heller styrkes fra Norges side, sier han.

– Det er viktig at Stortinget kan samle seg bredt i denne saken. Det skal vi bidra til fra KrFs side i de videre samtalene med de andre partiene.

Les på E24+

Tangen skaper hodebry på Stortinget. Men Oslo Rådhus kan juble over 40 millioner ekstra.

Les også

Senterpartiet mener Nicolai Tangen må flytte formuen hjem

Les også

Sp vil ha oljefondssjefens formue til Oslo Børs: Dette har Tangen råd til på Børsen

Publisert:
Gå til e24.no